Decidee is hét nieuwe online platform voor het kiezen van een passende uitvaartverzorger en sinds drie maanden actief in de regio Rotterdam. Het is een initiatief van het Rotterdamse ondernemersduo Fons Korstanje (26) en Hans Wichers (37). Zij stelden zich de vraag waarom families bij elke uitvaartondernemer los een prijs moet opvragen, terwijl je het ook op één plek kan bundelen en direct beschikbaar kan maken, zodat families een uitvaart met gemak en zekerheid kunnen regelen. Met Decidee geven zij iedereen een actueel overzicht van lokale uitvaartverzorgers, de diensten die zij leveren en de prijzen die zij hanteren. Uitgangspunt daarbij is dat alles inzichtelijk en transparant is. Zo stelt Decidee u in staat om, goed geïnformeerd, op een eenvoudige manier een keuze te maken.

Imago
Het idee achter Decidee is gevoed door verhalen over de hoge kosten van een uitvaart. De markt stond vaak in een negatief daglicht en programma’s als Kassa, maar ook instituten als de Consumentenbond hebben er in 2018 diverse items aan gewijd. Dat stond in schril contrast met de ervaringen die Fons en Hans met uitvaartondernemers vanuit hun eigen netwerk hebben. Zij hebben in hun studententijd als drager gewerkt voor veel Rotterdamse uitvaartondernemers en kennen hen als absolute vakmensen, die hun werk vol passie, overtuiging en eerlijkheid uitvoeren. Het ondernemersduo voelde dan ook de noodzaak om iets te doen aan het imago.


Links Fons Korstanje en Hans Wichers van Decidee

Samenwerking Decidee gaat verder dan een vergelijkingssite waar slechts feiten worden weergegeven. Decidee zoekt de samenwerking op met uitvaartondernemers en daardoor geeft zij accurate en actuele prijzen weer, waarmee de markt transparanter wordt. Daarnaast krijgen ondernemers echt een gezicht in een persoon lijk profiel, met professionele foto’s en content waarin ook het gevoel weer wordt gegeven. Daarvoor gaat het ondernemersduo ook altijd op bezoek met een fotograaf en tekstschrijver. Verder kunt u ook selecteren op criteria, zoals de diplomering van de

uitvaartondernemer, het aantal jaren ervaring maar ook of u geholpen wilt worden door een mannelijke of vrouwelijke verzorger. Ondertussen staat ongeveer 60% van de Rotterdamse uitvaartverzorgers op de site van Decidee. Niet aangesloten partijen worden ook vernoemd. De vergelijking moet natuurlijk wel compleet zijn.

Al veel Rotterdammers hebben in het eerste kwartaal van 2019 een passende uitvaartverzorger gevonden via Decidee. Intussen is Decidee ook live in de regio Den Haag en zijn de eerste uitvaartondernemers in Amsterdam ook aangesloten.

Bent u benieuwd naar de kosten van een uitvaart in de regio Rotterdam? Ga dan naar decidee.nl en vergelijk uitvaartverzorgers op basis van uw wensen en voorkeuren.

 

 

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.