Deze zomer kunt u genieten van de concerten van Muzikc binnen het programma van Midzomer Festival Kralingen en North Sea Round Town.

Midsummernightdream in Pro Rege
Op vrijdag 23 juni a.s. treedt het Young Talents Orchestra o.l.v. Mikhail Zemtsov op in Cultureel Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen. Zij brengen de muziek die Felix Mendelssohn Bartholdy componeerde bij de Midsummernightsdream van William Shakespeare. Het concert begint om 20:00 uur en is onderdeel van het Midzomerfestival Kralingen.

De Midzomernachtdroom is een romantische komedie van Shakespeare uit 1600. Het werk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden een een groep amateuracteurs die zich in een bos bevinden, bij maanlicht.  Het stuk beschrijft  de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan, maar ook de feeën die het bos bewonen.  Tijdens het concert zullen een aantal van de jonge musici scenes uitbeelden. De regie is in handen van Paul van der Woerd en Jeanine Wisse

Félix Mendelssohn Bartholdy was een muziekaal wonderkind.  Hij schreef een groot deel van deze prachtige muziek toen hij 16 jaar oud was.

Het Young Talents Orchestra bestaat uit de meest getalenteerde studenten van Codarts. De toegangsprijs bedraagt 15,- aan de zaal en  10,- in de voorverkoop. Zie: www.muzikc.nl

Muziekworkshop Kinderstreken
Op vrijdag 30 juni is er in Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen de Muziekworkshop voor kinderen van 5 – 13 jaar. De workshop wordt gegeven door leerlingen en docenten van het Hellendaal Muziekinstituut. De docenten zijn: Katja Dirven (cello), Marina Meerson (viool), Joukeline Sizoo (harp), Arjen Leenderts (contrabas) en Emeline Dessi (dwarsfluit). Aansluitend aan de workshop geven de docenten en leerlingen een concert. Deelnemende kinderen maken in de workshop kennis met verschillende instrumenten, doen mee aan een hoorspel, proberen instrumenten uit en studeren een liedje in. De kosten van de workshop zijn per kind 8,- (inclusief maaltijd: 12.50), Toeschouwers betalen 2,- (7,- inclusief maaltijd).  Aanmelden kan via www.muzikc.nl/kinderstreken. U kunt informatie krijgen via katja.dirven@gmail.com of marinameerson@hotmail.com

 

North Sea Round Town

North Sea Round Town in Kralingen
Op vrijdag 30 juni is er in Cultureel Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen een optreden van de Green River Jass Band. Het is één van de oudste bands in ons land, die nog regelmatig optreedt. Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten:  15,- (in voorverkoop 10,-; studenten 5,-).

Green River Jass Band

Barbara St. James

Op zondag 2 juli is er een jazzkerkdienst. Ds. Ilse Hogeweg is de voorganger en Barbara St. James en de fantastische pianist Marius van den Brink brengen songs van o.a. Gershwin en Mahalia Jackson. Het thema is: ” Freedom”.  De jazzkerkdienst begint om 17:00 en de toegang is vrij.

Op donderdag 6 juli komt Eric Vloeimans met Calefax.  Eric Vloeimans is de bekendste trompettist van ons land. De term ‘jazz’ voor zijn muziek is te beperkend. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Samen met Eric Vloeimans vormen zij een ongeëvenaard fenomeen. Kaarten: 20,- (zaal; voorverkoop  12,50; studenten 5,-).

Van alle concerten in Pro Rege (behalve de kinderworkshop) zijn kaarten te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, La Mer/Berlioz, Kortekade 14 en Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner).

(ingezonden mededeling Muzikc – www.muzikc.nl)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]