Museumstraat in de Esch
9 juni 2013: de Museumstraat strijkt neer in de Jericholaan. In 10 huizen zijn bewoners museumdirecteur voor 1 dag en hebben een museummedewerker van een belangrijk Rotterdams Museum in huis met een museumstuk. Zo’n 300 geïnteresseerden brengen verspreid over de dag een bezoek aan de huizen, eten en drinken iets met elkaar, volgen korte workshops en leren elkaar kennen.

Dit jaar is de Museumstraat terug en wel op zondag 22 juni in de Esch (De Schicht, de straten rondom het stadslandbouwlandje / Dries van der Vlerkstraat). Wil je voor 1 dag museumdirecteur zijn en je buurman, schoonmoeder, sportvereniging etc. laten genieten van een kijkje in jouw eigen museum? Geef je dan nu op bij de Cultuurscout. We zijn op zoek naar 10 huizen.
een indruk van Museumstraat 2013:

Meer info op: www.museumstraat.nl


Foto’s: Fred Ernst

Zangschool Suoni
Het lijkt weer te gaan bruisen in de Weteringstraat. Na de komst van de Gitaaracademie, is er nu ook en zangschool gevestigd. Zangschool Suoni met zangdocente Marleen Schepens-de Bruijn.
Wil je op een verantwoorde manier leren zingen? Of je nu jong bent of oud, beginner of gevorderde, klassieke muziek wil zingen of popmuziek: bij Zangschool Suoni vind je lessen op maat, gegeven door een professionele zangdocente.

Suoni

In de lessen wordt volop aandacht besteed aan het leren van een goede zangtechniek, interpretatie en presentatie. Ook noten leren en improviseren komen aan bod en er is ruimte voor persoonlijke wensen.
Het is mogelijk een gratis proefles te volgen.
Weteringstraat 275
www.zangschoolsuoni.nl

Stadsinitiatief is op zoek naar nieuwe (lokale) plannen

Beeldmerken

Nieuwe ronde van start
Heb jij een plan om Rotterdam mooier en aantrekkelijker te maken? Het Stadsinitiatief zoekt weer plannen die bijdragen aan de stad. De gemeente stelt deze ronde 3 miljoen euro beschikbaar. Van 11 juni tot 10 juli 2014 kunnen Rotterdammers (vanaf 12 jaar) stemmen op één van de finalisten.

Versterk je plan
Wil jij meedenken en meebouwen aan een mooie en aantrekkelijke stad? Bij het Stadsinitiatief ben jij aan zet! Jij ontwikkelt en realiseert je plan. Het Stadsinitiatief wijst de weg. Op 28 januari, 14 februari 12 maart organiseren we netwerk- en workshopavonden om jouw initiatief verder te helpen. Daarnaast zijn tien ambassadeurs en diverse netwerken aangesloten om jouw initiatief te ondersteunen. Een jury van Rotterdamse iconen (de ‘board’) beoordeelt de plannen. Zij maakt op 11 juni de finalisten bekend. Vanaf dat moment kunnen Rotterdammers stemmen op hun favoriete plan. Op 10 juli is de winnaar van het Stadsinitiatief bekend.

Ja, ik heb een plan! Wat nu?
Deelname aan het Stadsinitiatief begint met het aanmelden van jouw plan bij stadsinitiatief@rotterdam.nl. Vervolgens werk je met hulp van (het netwerk van) het Stadsinitiatief toe naar een stevig projectplan dat je vóór 8 april indient.

Lokale plannen welkom!
Het Stadsinitiatief ondersteunt deze ronde ook lokale wijk- en buurtplannen. Heb jij een plan om jouw wijk of buurt te verbeteren? Kom dan naar onze netwerk- en workshopavonden om je lokale plan te versterken en je netwerk uit te breiden! Daarnaast bezoekt het Stadsinitiatief komende maanden diverse buurthuizen om te kijken wat we kunnen doen voor jouw wijk- of buurtplan. In juni 2014 overhandigt de board alle ingediende lokale plannen aan de gebiedscommissies (opvolger van de deelgemeenten). Zij beoordelen uiteindelijk welke buurt- en wijkplannen subsidie krijgen.
Natuurlijk is de Cultuurscout ook bereid mee te denken en helpen bij (culturele) plannen voor het stadsinitiatief. kc@cultuurscouts.com
Meer informatie staat op www.stadsinitiatief.nl

Wilt u meer informatie over culturele activiteiten of aanbod? Meld u dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van de cultuurscout via kc@cultuurscouts.com
Jolanda Copier, cultuurscout Kralingen-Crooswijk.