Drie lokale zorgorganisaties, Middin, Aafje, Lelie Zorggroep/Pniël, slaan de handen ineen en lanceren een nieuwe website met een overzicht van het cursus- en activiteitenaanbod voor senioren in Kralingen-Crooswijk.

Wie als 55-plusser of wijkbewoner in Kralingen-Crooswijk een cursus of activiteit zoekt waarbij rekening wordt gehouden met zijn of haar wensen en interesses, kan vanaf nu terecht op een speciale activiteitensite: www.actiefinkralingencrooswijk.nl (inmiddels niet meer actief)

De website verzamelt en geeft puur door wat er voor ouderen en senioren te doen is in de wijk.

Naast cursussen en activiteiten van de deelnemende organisaties, vinden wijkbewoners allerlei andere activiteiten die in Kralingen-Crooswijk georganiseerd worden. Het is belangrijk dat mensen weten wat er te doen is in hun wijk.

Door diverse samenwerkingsverbanden activeren de deelnemende organisaties de eigen kracht van bewoners en hun mogelijkheden worden vergroot.
Zo wordt ingespeeld op de snelle veranderingen en ontwikkelingen in de wijk.

Bezoekers van de website kunnen gemakkelijk zoeken op thema’s, bijvoorbeeld sport en gezondheid of via de zoekfunctie, bijvoorbeeld een schildercursus.
De zoekfunctie ‘denkt mee’ met de bezoeker door suggesties en aanvullingen te geven.

Plattegrond
Met behulp van een plattegrond kunnen bezoekers gemakkelijk educatieve, sportieve, sociale of culturele activiteiten in de wijk vinden. De website voorziet de bezoeker dagelijks van nieuws en informatie over participatie, ontwikkeling, ontmoeting preventie en veiligheid in de wijk.

Iedereen
Het initiatief richt zich op iedereen, maar de 55plusser heeft hierbij de voorkeur.

De deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties, Middin, Aafje en Lelie Zorggroep/Pniël voeren hun werk uit in samenwerking met vrijwilligers en vele maatschappelijke samenwerkingspartners. Er wordt continu gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de website om zo de wijkbewoners optimaal te bereiken.

senioren onder