Ruim 150 acts op meer dan 65 locaties

De eerste editie van de Rotterdamse Popweek zit erop. Rotterdam heeft laten zien dat het gonst van de live muziek en bruisende evenementen. Van kleine cafés tot Ahoy en van de Popronde tot het Blown Away Festival in de Onderzeebootloods; elke dag was er een enorm aanbod aan acts.

De kick-off vond plaats in een bomvol Rotown op vrijdag 8 november, met een speciaal samengestelde Rotterdamse Popquiz en een Politieke Pop Pitch. De Popquiz is gewonnen door Team Metropolis Festival. Tijdens de Pop Pitch hebben woordvoerders van Groen Links, D’66, Leefbaar Rotterdam en SP op het podium in 3 minuten hun popbeleid gepresenteerd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er werd vooral benadrukt dat Rotterdam een stad met veel jongeren is die moet investeren in talent en waar het bruist van de activiteiten. Alle partijen waren het erover eens dat popmuziek hierbij een belangrijke factor is.

The-Afterveins-Bands-Foto-Bart-Notermans

The-Afterveins-Bands: Foto Bart Notermans

Een verdere greep uit het bomvolle programma; op zaterdag 9 november vond de Popronde plaats met drukbezochte optredens van 40 bands in meer dan 25 podia en winkels. Doordeweeks was er ook genoeg te doen in de stad; van jamsessies in Café de Bel tot aan complete release shows, zoals van Re:Freshed Orchestra in LantarenVenster. Op 15 en 16 november vond het BUMA Rotterdam Beats festival op meerder plekken in de stad plaats, het netwerk event voor de urban/hiphop industrie.

Uitslag Team Metropolis RotterdamsePopquiz: Megin Zondervan

Uitslag Team Metropolis RotterdamsePopquiz:Foto Megin Zondervan

Op zondag 17 november werd de Popweek afgesloten met de finale van de Grote Prijs Rotterdam in een uitverkocht LantarenVenster. Hierbij streden 27 acts in de categorieën Bands, Urban, Electronics en Singer/Songwriter streden om de hoofdprijzen, waaruiteindelijk Bellita Carol, The Afterveins, The Soul Pilot en Elke mee vandoor gingen.

De Popunie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie. De Rotterdamse muziek scene is breed uitgelicht, de podia en de politiek deden enthousiast mee, en het publiek was in grote getale aanwezig. “Volgend jaar gaan we nog groter uitpakken om nog meer Rotterdams talent in de spotlights te zetten” aldus Popunie directeur Martin Scheijgrond.