Deelgemeente Kralingen- Crooswijk ondersteunt winkeliers in het veilig ondernemen en biedt hen de kans om kosteloos ervaring op te doen met een mobiel camerabewakingssysteem.

Camerabewaking is een preventieve maatregel die de kans op een mogelijke overval vermindert omdat het de pakkans van de dader vergroot. Tien ondernemers in Kralingen- Crooswijk hebben positief gereageerd op het aanbod van de deelgemeente en maken een half jaar gratis gebruik van camerabewaking. Dit geeft ze de kans om weloverwogen een beslissing te kunnen nemen over het nut van de aanschaf van een eigen camerabewakingssysteem.

Op vrijdag 21 juni plaatste deelgemeentebestuurder Jock Geselschap de eerste cameraset bij Tulay Naai Center aan de Frits Ruysstraat. Gebiedsmedewerker economie van de deelgemeente Carina Fenning, tel. 010-2060943, speelt een sleutelrol in deze operatie.

De camera biedt beelden in hoge resolutie en regi – streert ook infrarood licht (handig als het donker is), is toegerust met ‘bewegingsdetectie’ en draait 24 uur per etmaal. Overvallers en dieven worden afgeschrikt door stickers op de etalageruit. De beveilingscamera’s worden geleverd door Pro-Rec, gevestigd in Krimpen aan de Lek, www.pro-rec.nl

Eerste mobiele camera bij ondernemer geplaatst Frits Ruysstraat

Van links naar rechts: Arjen Kwakernaak van Pro-Rec,beveiligingsbedrijf, mevrouw Tulay Havva Özden en deelgemeentebestuurder Jock Geselschap.
Op een laddertje daarachter, Pro-Rec monteur Ed van de Spoel.