Daniël Wayenberg wordt beschouwd als een van Nederlands grootste pianisten. Vanuit zijn woonplaats Parijs maakte hij vele tournees, waarbij hij alle grote zalen bespeelde. In 1953 maakte hij zijn debuut in Carnegie Hall in New York met het New York Philharmonic onder de leiding van Dmitri Mitropoulos. Daniël is echter zijn geboorteland niet vergeten en treedt nog steeds regelmatig op in ons land.

Rotterdam heeft een speciale plaats in zijn hart, omdat hij tot 1994 docent was aan het Rotterdams Conservatorium. Eén van de vele belangrijke onderscheidingen die Daniël Wayenberg kreeg, was de Erasmusspeld van de Gemeente Rotterdam.

Gershwin
Op vrijdagavond 25 januari is Daniël Wayenberg de gast van Henk van Twillert in de concertserie ‘Meet the artist’. Het programma draagt als titel ‘Emotions in Blue’. Jarenlang was Daniël Wayenberg regelmatig de begeleider van Henk van Twillert, de oprichter van het Amsterdam Saxophone Quartet, waarbij o.a. de Rhapsody in Blue van Gershwin werd uitgevoerd. Een onvergetelijke avond is verzekerd als deze twee rasmusici samen herinneringen ophalen.

Daniël Wayenberg

Taartje
Centrum Pro Rege staat aan de Oudedijk 113. Lijn 7 stopt voor de deur en de metro is niet ver weg. Parkeren in de buurt is gratis. Toegang: € 17,50 inclusief consumptie en taartje. Aanvang: 20:00 (zaal open: 19:30). Na afloop is er een gezellige nazit, waarbij u met de musici kunt praten.

Dit concert is georganiseerd door de Stichting MUZIKC in samenwerking met de Stichting Stadsherstel Amsterdam.

Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145, Berlioz, Kortekade 14, Centrum Pro Rege, Oudedijk 113 en Bladmuziek van der Heijde, Nieuwe Binnenweg 116, via kaarten@hoflaankerk.nl of aan de zaal. Kijk op: www.prorege.hoflaankerk.nl of www.kralingen.nl

(ingezonden mededeling Stichting MUZIKC)

Daniel Wayenberg speelt Beethoven in De Speeldoos