De Eurekaweek, introductieperiode voor de nieuwe Rotterdamse universitaire studenten, is in volle gang. Afgelopen maandag vond de opening plaats in een afgeladen Ahoy (ook de plek waar volgend jaar het Eurovisiesongfestival zal worden gehouden?). De openingsact was spectaculair met de ‘German Wheelz’. De Sterredactie vond dit gezelschap niet op het internet maar google ‘gymwheels’ en u ziet veel moois. Rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rutger Engels en loco-burgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga verwelkomden de studenten (in het Engels). De rector magnificus nodigde de nieuwelingen zelfs uit om met hem te komen praten, als die menen dat er dingen anders en beter moeten. Zijn deur zou daarvoor openstaan, zij het van ’s ochtends 8 tot 9 uur. Dus vroeg opstaan is het devies.

‘Join for Joy’, www.joinforjoy.net speelde het klaar om bliksemsnel geld op te halen (met de tikkie-app!) bij de nieuwe studenten, voor hun onderwijsprojecten in Afrika (Join for Joy: Meaningful education with opportunities for all.We support public primary schools in rural (East) Africa with the integration of sports and playing activities in their curriculum).

Foto’s in hoge resolutie hier

Natuurlijk lieten alle Rotterdamse studentenverenigingen zich zien. Hun vertegenwoordigers hadden zich gehuld in hun ‘clubkleuren’. De Rotterdamse studentensportverenigingen dartelden over het toneel, met hun sportattributen, zoals een bal en zelfs een skiff (Skadi). Tenslotte verscheen het voltallige Eurekaweekbestuur op de bühne. Voorzitter Jasper de Fluiter Balledux wenste alle nieuwe studenten een fijne en onvergetelijke Eurekaweek toe.

Foto’s: Winish Chedi


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.