Foto © en website: David Rozing

Na een jaar zonder heeft De Esch weer een wijkagent: Chris Lieffering. Hij startte in augustus en weet inmiddels al goed de weg te vinden in de wijk. ‘Ik ben onder de indruk van de betrokkenheid van alle bewoners.’

Chris Lieffering werkt al 18 jaar bij de politie. Hij begon in 2005 op 18-jarige leeftijd bij het politiekorps Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, met als standplaats Gorinchem. ‘Ik kwam vers van de politieacademie, was dus zo groen als gras’, vertelt Chris. ‘Als ik kijk naar de jonge agenten die nu binnenstromen, wat een verschil!’ Na 10 jaar Gorinchem stapte hij in 2015 over naar Papendrecht, als hoofdagent van het basisteam. Ook was hij 10 maanden waarnemend wijkagent en, tot zijn overstap naar De Esch, praktijkbegeleider van studenten. Al die ervaring komt hem nu als wijkagent goed van pas. Waarom De Esch? ‘Het was tijd voor iets nieuws’, legt Chris uit. ‘Ik wilde uit mijn comfortzone stappen en mezelf in een ander politiedistrict verder ontwikkelen. De vacature was een kans en die heb ik gepakt.’

Betrokken bewoners
Chris Lieffering zit intussen twee maanden op z’n nieuwe plek. Wat kenmerkt De Esch? ‘Het is een dorpje binnen de stad, relatief rustig en afgeschermd. Dat merk je aan de bewoners. Ze zijn vriendelijk en open, en betrokken bij elkaar en bij het wel en wee in de buurt.’ Hoe bevalt het tot nu toe? ‘Prima, ik heb nog geen seconde spijt gehad. De eerste weken waren wel pittig, vooral omdat ik helemaal op nul moest beginnen. In Papendrecht had ik een breed netwerk, dat moet ik hier opnieuw opbouwen. Daar ben ik nu druk mee bezig. Ik weet mijn weg al aardig te vinden en leg elke dag weer nieuwe contacten in de wijk.’

Wijkspreekuur
Wilt u wijkagent Chris Lieffering spreken? Donderdagmiddag 26 oktober organiseert hij samen met de wijknetwerker van de gemeente een inloopspreekuur in Huis van de Wijk Het Pompgebouw (Rijnwaterstraat 23). Ook mensen van Toezicht en Handhaving en Woonstad Rotterdam zijn aanwezig. Wilt u iets bespreken of melden wat niet goed gaat in uw straat of buurt? Kom langs tussen 13.00 en 15.00 uur.
Chris: ‘We willen dit wijkspreekuur maandelijks houden. De volgende zijn op donderdag 30 november van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag 14 december van 19.00 tot 21.00 uur. Ik hoop veel buurtbewoners te ontmoeten. Wie me nodig heeft, kan ook bellen naar het algemene nummer van de politie: 0900 88 44. Gewoon even een terugbelverzoek achterlaten. Dan neem ik contact op.’

Via: nieuwsbrief gemeente Rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.