Excelsior speelt in de tweede ronde van de Jupiler Play-offs tegen FC Den Bosch. De Kralingers beginnen op donderdag 8 mei met de uitwedstrijd, zondag 11 mei volgt de return in Stadion Woudestein. Excelsior sloot de competitie afgelopen vrijdag af met een 2-0 overwinning op FC Oss. Beide doelpunten werden gemaakt door Lars Veldwijk die zich definitief topscorer van de Jupiler League 2013-2014 mag noemen.

Lars Veldwijk scoorde vrijdag zijn 29e en 30e treffer van dit seizoen. Hij passeerde zo David Connolly, die in het seizoen 1999-2000 namens Excelsior topscorer werd van de eerste divisie met 29 treffers. Aan het record – in het seizoen 1991-1992 neergezet door Eric Tammer – kwam Veldwijk niet, maar dinsdag 29 april mocht de spits van Excelsior wel de Gouden Stier voor de topscorer van de Jupiler League in ontvangst nemen. Meteen na de wedstrijd van vrijdag vierde Veldwijk zijn titel met de fanatieke aanhang van Excelsior in het supportershome.

Onweer
Het duurde vrijdag overigens even voordat er werd gescoord. De wedstrijd – die na twee minuten al tijdelijk werd gestaakt vanwege een enorme regenbui inclusief onweer boven Woudestein – leek in 0-0 te eindigen. Excelsior was wel de bovenliggende partij, maar kwam lang niet tot scoren. Nadat hij een grote kans had gemist, leek Veldwijk deze avond droog te blijven staan. Kort daarna schoot hij alsnog de 1-0 binnen. De topscorer had toen de smaak te pakken, want twee minuten later maakte hij ook zijn tweede van de avond, waardoor Excelsior met 2-0 won.

Lars Veldwijk viert een van zijn twee treffers tegen FC Oss met de supporters van Excelsior. Foto: Jan den Breejen

Lars Veldwijk viert een van zijn twee treffers tegen FC Oss met de supporters van Excelsior. Foto: Jan den Breejen

Buscombi
Door de derde plek op de eindranglijst van de Jupiler League mag Excelsior de eerste ronde van de Jupiler Play-offs om promotie/degradatie overslaan. In de tweede ronde komt Excelsior in actie tegen FC Den Bosch, de ploeg die als vierde is geëindigd. De dubbele ontmoeting begint op donderdag 8 mei. Dan speelt Excelsior de uitwedstrijd in Den Bosch. Supporters van Excelsior kunnen deze wedstrijd bezoeken met een buscombi. Fans die meegaan moeten een (seizoen)clubcard van Excelsior hebben of lid zijn van de supportersvereniging Pro Excelsior. Opgeven voor deze busreis kan via info@proexcelsior.nl.

De return van dit duel wordt gespeeld op zondag 11 mei, aanvang 14.30 uur, in Stadion Woudestein. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop via www.excelsiortickets.nl of via de administratie van Excelsior. Kijk voor meer informatie op www.sbvexcelsior.nl. Mocht Excelsior in deze tweede ronde als winnaar uit de bus komen, dan spelen de Kralingers de laatste en beslissende ronde op donderdag 15 en zondag 18 mei. Wie de tegenstander dan wordt, zal moeten blijken uit de eerste twee rondes van de Jupiler Play-offs en de laatste speelronde van de Eredivisie.

excelsior-logo

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110