Rotterdam – Politiemensen hebben maandagochtend vroeg een 40-jarige man aangehouden als verdachte van een woninginbraak.

Agenten kregen om ongeveer 06.20 uur die ochtend een melding dat er was ingebroken in een woning aan de 1e Pijnackerstraat in Rotterdam. De bewoonster had nog geprobeerd de inbreker te overmeesteren, maar dat was niet gelukt. Wel kon zij een duidelijk signalement van de verdachte geven.

Politiemensen die in de omgeving een onderzoek instelden zagen op de Jonker Fransstraat een man lopen die volledig aan dit signalement voldeed. Bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. Hij gooide een tas met buit weg en een zogenoemde ‘Flipper’. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden op de Crooswijksekade.

Hij is als verdachte van de woninginbraak ingeloten in een politiebureau. Na onderzoek bleek dat er in de woning was ingebroken door gebruikmaking van een ‘Flipper’. Dit is een manier om op eenvoudige wijze een deur te openen die bijvoorbeeld niet op het nachtslot zit.

Politie.nl