Martijn de Haas, rechts op de foto, werkzaam bij de ING, las voor uit ‘Hier met die hoed’ aan de kinderen van groep 1-2A van de Bavokring op donderdag 13 juni jl.

Hij is een van de drie ouders van het zgn. ouderinitiatief Bavokring. Het ouderinitiatief beoogt van de Bavokring een ‘gemengde school’ te maken. Met andere woorden, de populatie van de school zou een afspiegeling dienen te zijn van de (omringende) buurt. De ouders Maaike Roes (ondernemer) en Miranda Boskamp (KLM stewardess) horen ook bij het ouderinitiatief. Zij lazen voor in andere groepen. De drie ouders worden niet alleen door idealisme gedreven.

Martijn de Haas

Ze vinden dat de Bavokring een goede school is en zijn vast van plan hun kinderen daar op school te doen. Maaike: ‘Het is een sfeervolle school. Maar ik heb natuurlijk ook naar het onderwijsrapport gekeken’. Miranda: ‘De Bavokring heeft een duidelijk verhaal én veel buitenschoolse activiteiten’. Martijn: ‘Ik geloof heel erg in de mix’. Heeft u interesse voor het ouderinitiatief Bavokring? Neem dan contact op met ‘KBS de Bavokring’, Willem Ruyslaan 17, Rotterdam-Kralingen, tel. 010- 4116881, www.bavokring.nl