De eerste seizoenshelft zit erop. Excelsior Rotterdam staat halverwege de competitie op de vijftiende plek van de Eredivisie. Een positie die straks, na 34 wedstrijden, rechtstreekse handhaving op het hoogste niveau zou betekenen. Na de winterstop hervat de club de competitie met de uitwedstrijd tegen PSV in Eindhoven.

De laatste wedstrijd van 2016 was in het eigen Stadion Woudestein. Excelsior Rotterdam kwam twee keer op voorsprong (doelpuntenmakers Stanley Elbers en Khalid Karami), maar kon dit net als in de voorgaande wedstrijden niet vasthouden. Na 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord en mocht de ploeg van Mitchell van der Gaag opnieuw een punt bijschrijven.

Veel voor, veel tegen
,,Ik kan niet echt leven met dit gelijkspel, want als er één ploeg was die had moeten winnen, dan waren wij het”, vond trainer Van der Gaag echter. ,,Helaas is dat niet gebeurd. Na een diep dal hebben we de laatste weken wel een goede fase achter de rug. We scoren veel, maar krijgen ook veel doelpunten tegen. Daar moeten we aan werken. We hebben nu anderhalve week vrij en daarna gaan we ons richten op de tweede seizoenshelft.”

Portugal
Die begint voor Excelsior Rotterdam met het trainingskamp in Portugal, waar de ploeg onder meer een oefenduel speelt tegen Ajax. De competitie begint voor Excelsior Rotterdam weer op zaterdag 14 januari. Dan gaat de ploeg op bezoek bij regerend landskampioen PSV. Een week later is de eerste thuiswedstrijd. Op zondag 22 januari, aanvang 14.30 uur, komt Go Ahead Eagles naar Stadion Woudestein. Tickets voor deze en andere wedstrijden zijn inmiddels te koop via www.excelsiortickets.nl.

Excelsior Rotterdam wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2017.

Halve seizoenkaart
Wil je verzekerd zijn van een ticket voor alle thuiswedstrijden na de winterstop? Inclusief die tegen Ajax (zondag 19 maart, aanvang 14.30 uur) en Feyenoord (zondag 7 mei, aanvang 14.30 uur)? Bestel dan een halve seizoenkaart. Dit kan via www.excelsiortickets.nl of via de administratie van Excelsior Rotterdam. Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2017.

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]