Excelsiorvoetballers Jurgen Mattheij en Kevin Vermeulen gingen vorige week langs in het Erasmus MC bij chirurg Casper van Eijck. Hij is initiatiefnemer van Support Casper, de stichting die geld inzamelt voor nieuwe behandelmethoden tegen alvleesklierkanker. De wedstrijd tussen Excelsior en FC Twente staat aanstaande zondag in het teken van de start van de MVO Week van Excelsior en Stichting Support Casper.

Tijdens het bezoek van de voetballers aan Van Eijck vertelde hij alles over het baanbrekende onderzoek en het belang hiervan. Mattheij en Vermeulen waren onder de indruk van hun bezoek aan het ziekenhuis. ,,Tijdens ons bezoek merkten we hoe heftig het is om zoiets mee te maken”, zegt Vermeulen. ,,Voor patiënten, maar ook voor de artsen die hier dagelijks mee te maken hebben.”

Excelsior4All
,,Bizar om te horen dat 93 tot 95 procent van de patiënten overlijdt. Ik vind het heel goed dat Stichting Support Casper geld inzamelt voor onderzoek en als Excelsior dragen we graag ons steentje bij.” Er werd tot op heden door de stichting al zo’n 1,5 miljoen euro opgehaald. Excelsior Rotterdam en de maatschappelijke stichting Excelsior4All hopen daar aanstaande zondag een mooi bedrag aan toe te kunnen voegen.

Sponsors werken mee
,,Op verschillende manieren gaan we geld inzamelen”, zegt commercieel directeur Wouter Gudde van Excelsior. ,,We spelen in een speciaal tenue met de naam Support Casper erop. Dit is mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor DSW Zorgverzekeraar en subsponsors A. de Jong Groep en Caru Containers. Zij stellen de ruimte op het shirt voor deze gelegenheid beschikbaar aan Support Casper.”

Casper van Eijck vertelt Kevin Vermeulen en Jurgen Mattheij over het onderzoek naar nieuwe behandelmethoden tegen alvleesklierkanker.

Shirts te koop
Deze unieke tenues worden op de wedstrijddag verkocht en de opbrengst gaat naar Support Casper. Tevens is er een brunchbijeenkomst met René van der Gijp, worden speciale Support Casper sjaals verkocht en wordt er gecollecteerd. Ook de inkomsten van deze acties gaan allemaal naar Support Casper. Casper van Eijck is zelf uiteraard bij de brunchbijeenkomst om over de stichting te vertellen.

,,Naast het ophalen van het geld willen wij ook een enorme exposure creëren voor Support Casper”, legt Gudde uit. ,,Vandaar dat we in speciale tenues spelen. Dit tenue wordt aanstaande vrijdag voor het eerst getoond in het televisieprogramma Voetbal Inside. Ook proberen we met hulp van onze sponsors de Led- en vaste boarding in het stadion volledig te veranderen in Support Casper. Uiteindelijk hopen we door het enorme bereik nieuwe acties op gang te helpen.”

Tickets
De aftrap van Excelsior – FC Twente is aanstaande zondag om 12.30 uur. Tickets zijn te koop via www.excelsiortickets.nl. Voor het speciale bruncharrangement kunt u mailen naar info@sbvexcelsior.nl.

sbvexcelsior.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)