,,Wij maken een reële kans om te promoveren naar de Eredivisie”, zo zei trainer Marinus Dijkhuizen na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Dankzij dit resultaat plaatste Excelsior zich voor de finaleronde van de Jupiler Play-offs. Tegenstander daarin is RKC Waalwijk. Aanstaande donderdag speelt Excelsior thuis, de zondag daarna staat de uitwedstrijd op het programma.

In de halve finale van de Jupiler Play-offs won Excelsior over twee wedstrijden van FC Den Bosch. In ‘s-Hertogenbosch won Excelsior al met 1-3 en afgelopen zondag zegevierden de Kralingers met 2-1. In beide wedstrijden kwam Excelsior eerst op achterstand. Uit scoorden Rick Kruijs, Sander Fischer en Kevin Vermeulen na de rust, en zondag was het Lars Veldwijk die Excelsior met twee treffers aan de overwinning hielp. En dus was het na afloop – in de wetenschap dat een plek in de Eredivisie lonkt – zondag al een beetje feest op Woudestein.

RKC Waalwijk
,,We gaan hier nu van genieten en vanaf maandag gaan we ons richten op de twee wedstrijden tegen RKC Waalwijk”, zei Dijkhuizen. ,,We waren de hele wedstrijd de betere ploeg”, analyseerde hij de wedstrijd. ,,Het wachten was alleen op een doelpunt. We hebben weinig weggegeven, al bleef het risico steeds aanwezig dat ze uit een corner zouden scoren of zo. Dat gebeurde niet en uiteindelijk lukte het ons toch om twee doelpunten te maken. Het belangrijkste was dat we de finale zouden halen, maar als je dat doet met een overwinning is dat natuurlijk extra lekker. We gaan nu met een goed gevoel richting de finales.”

Sparta
De laatste keer dat Excelsior als Jupiler League club in de finaleronde van de play-offs stond, was in 2010. Na twee gelijke speler tegen Sparta (0-0 thuis en 1-1 op Het Kasteel) promoveerde Excelsior toen naar de Eredivisie. De Kralingers hopen dit huzarenstukje de komende week te herhalen tegen eredivisionist RKC Waalwijk. Die ploeg eindigde dit seizoen op de zestiende plaats in de Eredivisie en probeert nu via de Jupiler Play-offs in de Eredivisie te blijven. In de halve finale van de Jupiler Play-offs versloeg RKC Waalwijk over twee duels De Graafschap, 0-1 (uit) en 1-1 (thuis).

Excelsior fans Foto Jan den Breejen

De supporters van Excelsior hopen dat de club de komende week de stunt uit 2010 kan herhalen: promoveren naar de Eredivisie! Foto: Jan den Breejen

De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk wordt aanstaande donderdag 15 mei gespeeld, de aftrap is om 19.45 uur. Zondag is het tweede duel in Waalwijk, die wedstrijd begint om 12.30 uur. Voor Excelsior middenvelder Jeff Stans zijn de twee wedstrijden tegen RKC Waalwijk extra bijzonder, want hij stond vorig jaar nog bij die club onder contract. ,,Ik heb toen al gekscherend tegen vrienden gezegd: dan zie ik ze volgend jaar wel in de play-offs. Dat gaat nu dus uitkomen. Ik heb daar erg veel zin in, het is leuk om tegen mijn oude club te spelen. Ik ben daar niet vervelend weggegaan, maar donderdag en zondag telt maar één ding voor ons en dat is winnen!”

Tickets
Tickets voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn te koop via www.excelsiortickets.nl of via de administratie van Excelsior. Voor de uitwedstrijd geldt een verplichte buscombi. Aanmelden kan via de supportersvereniging: info@proexcelsior.nl.

excelsior-logo

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110