Fado zangeres Magda Mendes geeft op vrijdagavond 1 mei samen met gitarist Ward Veenstra een concert in Kralings zalencentrum Pro Rege. Met special guests Fernando Lameirinhas, Udo Demandt, Paulo Bouwman, Marijn van der Linden e.a.

De Portugese zangeres Magda Mendes (Luzazul) en gitarist Ward Veenstra (speelde o.m. samen met Nynke Laverman) creëren kleine oases van stilte in de stad. Op plekken waar anders rumoer en tumult overheersen, spelen ze nu de Fado op een indringende, delicate manier. Ze zijn ervan overtuigd dat een authentieke setting past bij het pretentieloze van de Fado en bij het feit dat het een muzieksoort is van en voor iedereen. Mendes en Veenstra presenteren traditionele Fado’s en eigen composities.

magda&ward

Fadoclub
Voor de gelegenheid zal de locatie voor één avond worden omgebouwd tot Fadoclub: een feestelijke uitgaansgelegenheid waar gegeten en gedronken wordt, maar ook een plek om stem te geven aan de diepere gevoelens die bij het leven horen.

Special guest
Deze avond is Fernando Lameirinhas – een van de iconen van de Fado in de Benelux – special guest bij het concert in Pro Rege in Kralingen. Andere speciale gasten van op de Silênciotour zijn Arie van der Krogt, Toni Lameirinhas, Paulo Bouwman, Udo Demandt en Marijn van der Linden.

Nieuwe cd
In maart presenteerde Mendes haar nieuwe cd Silêncio in kantine Walhalla. Silêncio – dat stilte betekent –  gaat uit van de kracht van de stilte in de fado. Zonder versterkers of grote bezettingen. Juist in deze tijd, nu alles steeds harder en luider moet overkomen om aandacht te trekken. Silêncio is een zoektocht naar de grenzen van de fado: hoe klein kunnen we het maken zonder dat de muziek de essentie verliest?. Meer informatie over Mendes op casadaboxa.com

Fado in Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam (Kralingen) op vrijdag 1 mei 2015, aanvang: 20.00 uur. Organisatie: MUZIKC,

Kaarten
Bestel kaarten in de voorverkoop à 12,50 voor de concerten van stichting MUZIKC in Pro Rege per email: kaarten@muzikc.nl (vermeld daarbij uw naam en het aantal kaarten) of telefonisch 010-4527860 (Pro Rege). Kaarten zijn ook te koop bij: Boekhandel Amesz, Voorschoterlaan 145-A, La Mer/Berlioz, Kortekade 14-A en Van der Heijde Bladmuziek / Donner, Coolsingel 119. Verder zijn de kaarten à 15,- ook verkrijgbaar aan de zaal en via www.muzikc.nl/2015/fado

Wijkbus
Ouderen en mensen die slecht ter been zijn en onze concerten willen bezoeken kunnen gebruik maken van de Wijkbus. De kosten voor een enkele reis zijn 1,50 (leden) en 1,75 (niet-leden). Het lidmaatschap van de Wijkbus bedraagt 5,-. Telefonisch aanmelden: 010-2171919. Graag minimaal 1 dag voor het concert.
stichting muzikc logo