Rotterdam – Een onbekende man heeft op 28 april om 14.30 uur op metrostation Gerdesiaweg een 67-jarige Rotterdamse op de metrorails geduwd. Omstanders wisten haar tijdig van de rails af te halen, voordat er een metro arriveerde. De vrouw raakte gewond aan haar rug. Ze was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Voorafgaand aan de duw liep de vrouw op het perron en passeerde ze een bankje met daarop de man. De vrouw zag niet dat de man met gestrekte benen op de bank zat en struikelde over zijn voeten. Ze schrok en sprak de man aan. Die schold haar daarop uit en gaf haar een duw. In eerste instantie wist ze zich nog staande te houden, maar na nog een duw kwam ze op de rails terecht. Twee omstanders hielpen de vrouw weer op het perron. De dader rende ervandoor.

Signalement
De dader was donkere man met kort krullend haar. Hij had een stevig postuur en droeg een donkere jas. De man had donkere ogen en was ongeveer 1.75 meter lang. Op 11 maart duwde een onbekende man een 20-jarige jongeman op een perron (NS-station Blaak) juist toen een trein aankwam rijden. Dit slachtoffer wist overeind te blijven. De politie heeft deze man nog niet kunnen vinden en gaat er vanuit dat beide daders verschillende mannen zijn.

Iets gezien?
De politie zoekt getuigen van het incident op 28 april. Wie het incident heeft zien gebeuren en nog niet met de politie heeft gesproken kan bellen met de politie via 0900-8844. Dat geldt ook voor mensen die andere informatie hebben die leidt naar de dader. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

Update: De man is inmiddels aangehouden.