Acht doelpunten maakte Excelsior afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd tegen Telstar. De Kralingers spoelden met deze historische en overtuigende 0-8 overwinning de nare smaak van de 1-0 nederlaag tegen Almere City FC weg. Komende zaterdag ontvangt Excelsior De Graafschap in Stadion Woudestein en dan kunnen de Kralingers een belangrijke stap zetten in de strijd om de vierde periode.

Na de 1-0 nederlaag op maandag 31 maart tegen Almere City FC was Excelsior tegen Telstar gebrand op een goed resultaat. Vanaf de aftrap gingen de Kralingers fel op zoek naar de openingstreffer Het arme Telstar kon er weinig tegenin brengen en dus zorgde Adil Auassar na zes minuten spelen al voor de 0-1. Ook na die snelle openingstreffer lukte het de thuisploeg niet om Excelsior te stuiten. Halverwege stond het 0-5 en meteen na rust werd het 0-6. In de slotfase kwamen daar nog twee doelpunten bij, waardoor het na negentig minuten maar liefst 0-8 was. Een evenaring van de grootste uitoverwinning in de Jupiler League en voor Excelsior sowieso de grootste overwinning op vreemde bodem ooit.

Genieten
,,In de Jupiler League zie je wel vaker rare uitslagen, maar een uitwedstrijd winnen met 0-8 dat gebeurt niet zo gauw”, zei Marinus Dijkhuizen na afloop. ,,Telstar was natuurlijk heel matig, maar wij waren wel echt heel erg geweldig. Vandaag viel alles op zijn plek. Wij hebben op de bank echt zitten genieten. Dit soort wedstrijden speel je niet vaak, dus heb ik in de rust tegen de spelers gezegd dat ze ervan moesten genieten. Ik vond het knap hoe ze in de tweede helft professioneel bleven, niks weggaven en de score konden uitbouwen naar 0-8.”

Steun Excelsior komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap! Foto: Jan den Breejen

Steun Excelsior komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap! Foto: Jan den Breejen

Play-offs
Dankzij dit resultaat staat Excelsior op de vierde plek in de Jupiler League en derde in de strijd om de vierde periode. Omdat Jong Ajax (dat niet mag deelnemen aan de play-offs) en Willem II (dat in de race is om het kampioenschap) boven Excelsior staan, maken de Kralingers serieus kans op deze vierde periode. Daarin speelt Excelsior nog tegen De Graafschap (komende zaterdag) en Jong Ajax (vrijdag 18 april). De laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie zijn tegen Jong FC Twente en FC Oss. Daarna volgen de Jupiler Play-offs, waarin Excelsior (afhankelijk van de ranglijst) in maximaal zes wedstrijden kan gaan strijden om promotie naar de Eredivisie.

Lars Veldwijk maakte tegen Telstar drie doelpunten en mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Hij heeft in totaal 25 doelpunten gemaakt en voert de topscorerslijst aan. Veldwijk heeft nog vier wedstrijden om de laatste topscorer van Excelsior, de Ier David Connolly, te evenaren. Die maakte in het seizoen 1999-2000 29 doelpunten en werd daarmee topscorer van de eerste divisie. Alle reden dus om komende zaterdag naar Stadion Woudestein te komen. Om 18.45 uur begint daar de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, dat vijfde staat in de Jupiler League, maar afgelopen weekend met 2-1 verloor van de beloften van Jong FC Twente.

Tickets
Tickets voor Excelsior – De Graafschap zijn de hele week te koop via de webshop op www.excelsiortickets.nl. Daarnaast kun je zaterdag vanaf een uur voor de aftrap terecht aan de stadionkassa’s. Een clubcard is niet nodig. Steun Excelsior op weg naar een plek bij de eerste vijf en wellicht de vierde periodetitel!

excelsior-logo

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110