Excelsior speelt komende zondag in eigen stadion tegen Ajax. De Kralingers verloren afgelopen zaterdag met 3-0 van PEC Zwolle en hopen zich voor eigen publiek te kunnen revancheren. In het eigen stadion is Excelsior tot nu toe ongeslagen. Er werd eerder dit seizoen gelijkgespeeld tegen AZ en gewonnen van De Graafschap.

Met Ajax ontvangt Excelsior zondag voor het eerst dit seizoen een van de clubs uit de traditionele top drie van de Eredivisie. De Amsterdammers speelden zaterdag met 2-2 gelijk tegen FC Twente, dat eerder een 2-0 voorsprong had genomen. Stadion Woudestein is al weken uitverkocht voor het duel tegen Ajax. Excelsior moet het zondag overigens doen zonder aanvoerder Sander Fischer en aanvaller Tom van Weert. Zij kregen zaterdag in Zwolle allebei twee gele kaarten en dus rood.

Lars Veldwijk
Het was sowieso al een vervelende avond voor de Kralingers die voormalig Excelsior-speler Lars Veldwijk alle doelpunten zagen maken voor PEC Zwolle. ,,Bij ons ging bijna alles fout”, verzuchtte Sander Fischer. Veldwijk moet zich volgens de aanvoerder van Excelsior als een God in Frankrijk hebben gevoeld. ,,We hebben het hier gewoon weggegeven. We moeten ons echter niet gek laten maken door deze zeperd, we moeten opstaan en grote jongens zijn.”

‘Zo is voetbal’
Dat moet dan gebeuren tegen Ajax dat met dertien punten uit de eerste vijf wedstrijden de ranglijst van de Eredivisie aanvoert. Van de negentien eerdere ontmoetingen in Stadion Woudestein wist Excelsior er maar één te winnen. Vorig seizoen leek Excelsior lang een punt over te houden aan het treffen, maar in de laatste zes minuten wisten de Amsterdammers alsnog twee keer te scoren. Mike van der Hoorn en Richairo Zivkovic maakten de treffers die Excelsior aan een onterechte nederlaag hielpen. ,,Zo is voetbal”, vond Marinus Dijkhuizen na afloop van die wedstrijd.

Verdediger Khalid Karami in actie in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Foto: Jan den Breejen

Verdediger Khalid Karami in actie in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Foto: Jan den Breejen

Tickets
Voor het duel tegen Ajax zijn geen tickets meer te koop. Wel zijn er nog kaarten verkrijgbaar voor de komende twee thuiswedstrijden tegen FC Utrecht (zaterdag 3 oktober, 20.45 uur) en Vitesse (zaterdag 31 oktober, 19.45 uur). Deze zijn te koop via de webshop (www.excelsiortickets.nl) of administratie van Excelsior. De eerste thuiswedstrijd daarna is op zaterdag 28 november tegen Feyenoord (aanvang 19.45 uur). De kaartverkoop voor dat duel begint op maandag 5 oktober voor (seizoen) clubcardhouders van Excelsior.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)