Negen jaar geleden ging de eerste Kunstroute Kralingen-Crooswijk van start. Een spannend nieuw avontuur in kunst en cultuur, dat het werk van heel veel beeldende kunstenaars bekend maakte bij het grote publiek. Nu, negen jaar later, is het intitiatief uitgegroeid tot een festival dat jaarlijks werk van meer dan honderd kunstenaars in beeld brengt.

Maar de Kunstroute Kralingen- Crooswijk is intussen veel meer geworden. Er zijn naast de beeldende kunst nieuwe thema’s bijgekomen, zoals erfgoed, literatuur en muziek. Exposities en activiteiten beperken zich niet alleen achter de voordeur, maar laten ook op straat zien welke rol kunst en cultuur in onze wijken spelen. Elk jaar geven we vernieuwing een kans binnen die twee weekends die onze Kunstroute telt. Ook dit jaar zult u daarom verrassende activiteiten en locaties in het programma aantreffen. Van kunst in de open lucht op het braakliggende Crooswijkerzand in Nieuw Crooswijk tot bijzondere pop-up exposities van de Rotterdamse galeriehouder Bob Smit (organisator van onder andere de NO WALLS Exposities). U zult binnen en buiten muziek horen, kunst zien en een gastvrij onthaal vinden in de vele galeries, ateliers en andere culturele hotspots van Kralingen-Crooswijk.

Jubileum
Over enkele weken gaan we al snel weer aan de slag voor volgend jaar. Een bijzonder jaar, want in 2016 lonkt het tienjarig jubileum. Ook dan staan we weer voor de taak om u te verrassen en verbazen, zoals kunst en cultuur behoren te doen. We hopen dat ons programma in de komende weken ook u daar al een beetje nieuwgierig naar maakt. Want uiteindelijk zou de Kunstroute zonder u geen succes kunnen blijven.

We hopen u te zien, bij deze én bij de volgende Kunstroute. Bestuur en coördinatie van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk

Download hier de PDF met alle informatie | of kijk op www.kunstroutekralingencrooswijk.nl

KKC02

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]