Beeld: © RVD – Paul Tolenaar

Koning Willem-Alexander viert volgend jaar 27 april zijn verjaardag in Rotterdam met zijn familie. In 2023 viert hij ook zijn 10-jarig koningschap. Rotterdammers met mooie ideeën voor Koningsdag kunnen die vanaf vandaag delen via koningsdaginrotterdam.nl. Samen met de stad wordt een programma ontwikkeld wat past bij Rotterdam én Nederland.

Het gemeentebestuur is blij en vereerd met de keuze voor Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb: “De band met het Koningshuis is van oudsher sterk. Rotterdam heeft altijd op de warme belangstelling van onze vorsten kunnen rekenen, in voor- en tegenspoed. Daarom zal Rotterdam op 27 april één dag Koningsstad van Nederland zijn. Iedereen is welkom!”

Ook cultuurwethouder Said Kasmi is verheugd met het nieuws. “Mooi en symbolisch dat de Koning voor de viering van 10 jaar Koningschap kiest voor een feest in 010. We gaan er samen met de stad een onvergetelijk feest van maken voor de Koninklijke familie, de Rotterdammers en iedereen die deze dag met ons mee wil vieren. Iets om naar uit te kijken!”

Koningsdag in Rotterdam is werk in uitvoering samen met bewoners en onze partners in de stad. Op koningsdaginrotterdam.nl zijn de ontwikkelingen te volgen.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.