Excelsior zorgde afgelopen zaterdag voor een stunt door een punt mee te nemen uit Eindhoven. In het Philips Stadion leken de Kralingers ondanks een prima wedstrijd tegen PSV met lege handen naar huis te moeten, maar in de blessuretijd zorgde invaller Nigel Hasselbaink alsnog voor de verdiende gelijkmaker, 1-1.

Met een trots gevoel liep alles en iedereen van Excelsior na afloop door de catacomben van het Philips Stadion. Even dreigde het een avond van ‘wel complimenten, geen punten’ te worden. In de eerste helft was het Excelsior dat onder meer via Daryl van Mieghem en Tom van Weert de grootste kansen kreeg. Ook PSV kreeg mogelijkheden, maar doelman Tom Muyters (die de voorkeur kreeg boven Filip Kurto) hield zijn doel schoon.

Inspiratie
In de tweede helft was het na ruim een uur spelen alsnog raak voor de thuisploeg. Balverlies van Excelsior leidde tot een razendsnelle counter. Jürgen Locadia zette de bal voor en de vrijstaande Davy Pröpper hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken om het Philips Stadion te laten juichen. Excelsior leek even van slag na deze treffer, maar in deze fase was het opnieuw Muyters die zich liet zien. Zijn reddingen inspireerden de andere Excelsior-spelers blijkbaar, want Excelsior rechtte de rug en werd daarvoor in de blessuretijd van het duel beloond.

Nigel Hasselbaink
Tom van Weert gaf een afgemeten voorzet in de 92e minuut, waarna Nigel Hasselbaink zowel Jeffrey Bruma als doelman Jeroen Zoet te vlug af was en de bal het doel in werkte. De ontlading was enorm, want door deze treffer behaalde Excelsior een historisch punt in Eindhoven. ,,We hebben als team geknokt”, zei een stralende Nigel Hasselbaink na afloop van de wedstrijd. Hij moest uiteraard een rondje media doen om zijn late treffer toe te lichten.

Aanvallend gewisseld
Ook Fons Groenendijk was uiteraard content met het 1-1 gelijkspel tegen de landskampioen: ,,Wij namen alle risico’s, ik geloofde ook in een gelijkspel. We hebben aanvallend gewisseld en uiteindelijk werden we daarvoor beloond. Ik ben blij met het punt en trots op de ploeg. Met name op het middenveld hebben we uitstekend gespeeld. Als we het nog beter hadden uitgespeeld, hadden we wellicht nog meer kansen kunnen creëren. Maar als je in de laatste seconde gelijkmaakt in de uitwedstrijd tegen PSV, dan moet je blij zijn met een punt”.

Nigel Hasselbaink tikte in de blessuretijd de verdiende gelijkmaker binnen in de uitwedstrijd tegen PSV. Foto: Jan den Breejen

Nigel Hasselbaink tikte in de blessuretijd de verdiende gelijkmaker binnen in de uitwedstrijd tegen PSV. Foto: Jan den Breejen

Tickets
Komend weekend speelt Excelsior opnieuw op vreemde bodem. Zaterdag om 20.45 uur trappen de Kralingers af tegen Roda JC Kerkrade. Op zaterdag 31 oktober staat om 19.45 uur de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma tegen Vitesse. Tickets voor dat duel zijn uiteraard te koop via de administratie van Excelsior of via www.excelsiortickets.nl. In het laatste geval heeft u wel een (seizoen)clubcard nodig van Excelsior. Aan de balie kunt u zonder clubcard tickets kopen. Online kunt u tevens terecht voor kaarten voor de RET Derby tegen Sparta op donderdag 12 november. Deze tickets kosten 5 euro en de opbrengst van dit vriendschappelijke duel wordt verdeeld onder de jeugdopleidingen van beide clubs.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]