De kop is eraf voor Excelsior Rotterdam en de eerste drie punten zijn binnen. Afgelopen zaterdag werd Jong FC Utrecht met 2-0 verslagen. Nieuweling Joël Zwarts was de matchwinnaar. Hij maakte allebei de Kralingse treffers.

Ondanks de vakantie was het gezellig druk in het Van Donge & De Roo Stadion. Zo’n 3000 toeschouwers waren naar het stadion gekomen en zagen Excelsior goed aan de wedstrijd beginnen. Ondanks het overwicht duurde het tot in de tweede helft voordat de toeschouwers konden juichen. Op aangeven van Siebe Horemans kopte Zwarts na 63 minuten de 1-0 binnen. Tien minuten later kwam de voorzet van links van Ahmad Mendes Moreira en opnieuw was het Zwarts die binnen knikte.

Topavond
,,Dit was onze eerste wedstrijd en die wilden we winnen, dus uiteindelijk was het een opluchting dat ons dat lukte’’, kijkt Joël Zwarts terug. Ondanks een overwicht in de eerste helft was het halverwege nog 0-0. ,,We wilden een doelpunt maken en de wedstrijd dood maken en gelukkig lukte dat in de tweede helft. Dat ik er twee maakte, was voor mij natuurlijk lekker. Ik ben immers spits en wordt beoordeeld op doelpunten.’’ Hij werd door de supporters gekozen tot man of the match en moest zich daarom melden in het supportershome. ,,Ik kreeg allemaal schouderklopjes en de supporters waren hartstikke enthousiast. Het was een topavond.’’

Druistig
,,In de eerste helft waren we heel dominant, maar te druistig in de eindfase’’, kijkt hoofdtrainer Ricardo Moniz terug op het duel tegen Jong FC Utrecht. ,,Dat moet in de komende wedstrijden beter. In de tweede helft viel de druk bovendien weg en ook dat moet beter. Uiteindelijk moeten wij 95 minuten druk kunnen geven tegen de bal.’’ Excelsior speelt nu de komende twee wedstrijden uit. Op maandag 19 augustus is Jong AZ de tegenstander en vrijdag 23 augustus Telstar. De volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 30 augustus tegen Helmond Sport. De aftrap is dan om 20:00 uur.

Joël Zwarts bedankt de supporters na afloop van de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Foto: Jan den Breejen