De spelers van Excelsior Rotterdam moesten het winnen van de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie vrijdag helaas vieren in een leeg stadion.

Het was een spannend avondje afgelopen vrijdag in het Van Donge & De Roo Stadion. Excelsior Rotterdam hield het lang spannend tegen het taaie MVV Maastricht. Uiteindelijk wonnen de Kralingers met 2-1 en dankzij een late treffer van TOP Oss tegen Jong Ajax, won Excelsior Rotterdam de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie.

En dus was het feest, al moesten de spelers na het laatste fluitsignaal nog wel even geduld hebben. Het duel in Oss was immers vijf minuten uitgelopen en dus was het wachten op de einduitslag van die wedstrijd. Uitgerekend in die laatste minuten maakte TOP Oss gelijk. Excelsior had door de winst op MVV de play-offs al veiliggesteld, maar won dankzij het gelijke spel van Jong Ajax ook de tweede periode en dus kregen de Kralingen het bijbehorende Bronzen Schild uitgereikt.

Ongelukkig
Eerder dit seizoen kon Excelsior Rotterdam ook de eerste periode winnen, maar dat ging toen mis omdat de uitwedstrijd tegen NAC Breda werd verloren. Tegen MVV liet Excelsior zich niet verrassen. Dankzij twee treffers van topschutter Thijs Dallinga (die inmiddels op 24 goals staat) was het na 50 minuten voetbal in het lege stadion 2-0. Het bleef echter spannend, omdat Excelsior niet verder kon uitlopen. Mats Wieffer kopte vijf minuten voor tijd de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman, waardoor het nog spannender werd. Maar gelukkig wist Excelsior de 2-1 voorsprong veilig te stellen.

Trouw
Nadat de prijsuitreiking was geweest (aanvoerder Redouan El Yaakouki kreeg het Bronzen Schild uit handen van oud-directeur Simon Kelder van Excelsior), trokken de spelers naar het fanplein achter de Robin van Persie-tribune. Daar had zich voor de poort een flinke groep supporters verzameld. Ondanks dat zij vanwege de coronamaatregelen het stadion niet in mochten, waren ze toch naar de Honingerdijk gekomen om de sfeer te proeven. Ze werden beloond voor hun trouw. Niet alleen omdat Excelsior de prijs won, maar ook doordat de spelers dat nog even met hen kwamen vieren.

FC Groningen
De eerste seizoenshelft zit er nu bijna op. Zaterdag speelt Excelsior Rotterdam de laatste wedstrijd van 2021 uit tegen FC Dordrecht. Voordat het zover is staat woensdag eerst nog het duel in het toernooi om de TOTO KNVB Beker op het programma. Excelsior Rotterdam speelt die avond in het eigen Van Donge & De Roo Stadion tegen eredivisionist FC Groningen, dat zondag nog gelijkspeelde tegen Feyenoord (1-1). Een spannend en bijzonder potje, want bij FC Groningen is Wouter Gudde algemeen directeur en hebben ook trainers Danny Buijs en Adrie Poldervaart een verleden in Kralingen. Het bekerduel is via een live radioverslag te volgen via de website van de club: www.excelsiorrotterdam.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.