‘Mooie dag voor onze club en we mogen dromen van de Eredivisie’, twitterde trainer Marinus Dijkhuizen afgelopen maandag nadat door een 1-2 overwinning op Jong FC Twente de derde plek in de Jupiler League was veiliggesteld. Aanstaande vrijdag 25 april wacht het laatste competitieduel van Excelsior tegen FC Oss. Daarna volgen de Jupiler Play-offs.

De Kralingers mogen de eerste ronde overslaan en komen op donderdag 8 mei voor het eerst in actie. Excelsior begint met een uitwedstrijd en zondag 11 mei volgt de return in Stadion Woudestein. Wie de eerste tegenstander wordt van Excelsior is nog niet bekend. Dat weten we na de laatste speelronde van de reguliere competitie. Waarschijnlijk wordt het FC Den Bosch, VVV-Venlo of FC Eindhoven, terwijl ook FC Volendam nog kans maakt.

Onvoorspelbaar
In het afgelopen dubbele speelweekend stonden voor Excelsior twee onvoorspelbare uitwedstrijden op het programma, tegen Jong Ajax en Jong FC Twente. Het is elke keer weer afwachten hoe de beloftenteams voor de dag komen. Excelsior wist beide duels echter winnend af te sluiten. In Amsterdam werd het 0-2 door treffers van Lars Veldwijk en Jurgen Matheij. In de Grolsch Veste won Excelsior op Tweede Paasdag ook van Jong FC Twente. Het werd 1-2 met Kralingse treffers van Lars Hutten en Jordan Botaka.

Promotie
Dankzij deze resultaten is Excelsior verzekerd van de derde plek. Een geweldig resultaat, zeker gezien de prestaties van de vorige voetbaljaargang. Toen eindigde Excelsior op de voorlaatste plaats. Nu mogen de Kralingers nog hopen op promotie naar de Eredivisie via de Jupiler Play-offs. De laatste keer dat dit Excelsior lukte was in 2010, na een 1-1 gelijkspel op Het Kasteel tegen Sparta. Ook in 2002 promoveerde Excelsior via de – toen nog – nacompetitie. Het beslissende duel werd toen gespeeld in Volendam.

Excelsior Jong FC Twente

Jordan Botaka in actie in de uitwedstrijd van afgelopen maandag tegen Jong FC Twente. Foto: Pro Shots/Ronald Bonestroo

Tickets
Maar eerst wacht aanstaande vrijdag (aanvang 20.00 uur) de laatste competitiewedstrijd tegen FC Oss. Tickets zijn te koop via de administratie van Excelsior of via www.excelsiortickets.nl. De stadionkassa’s zijn vrijdag vanaf 19.00 uur geopend. Een clubcard is niet nodig. De verkoop voor de eerste thuiswedstrijd in de Jupiler Play-offs start op maandag 28 april. Vanaf 9.00 uur zijn dan tickets te koop via www.excelsiortickets.nl.

excelsior-logo

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110