Met nog drie speelronden te gaan is het ongelooflijk spannend in de onderste regionen van de Eredivisie. Excelsior heeft de punten nog steeds keihard nodig, zeker na de resultaten van afgelopen weekend. Aanstaande zaterdag speelt Excelsior in eigen stadion tegen de kersverse landskampioen PSV.

Excelsior heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door afgelopen vrijdag in de 93e minuut alsnog de winst uit handen te geven in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. De Kralingers gaven in Leeuwarden nauwelijks kansen weg en waren na rust via een prima treffer van Adil Auassar op een 0-1 voorsprong gekomen. Daar leek het bij te blijven toen het duel zo goed als afgelopen was. Helaas bleken vijf minuten blessuretijd net te lang.

In eigen hand
Drie minuten in de extra tijd vergaten de Kralingers een bal achterin goed weg te werken en Ogbeche kon profiteren door SC Cambuur alsnog op gelijke hoogte te brengen. Gelukkig bleef het daarbij, al brachten de resultaten van concurrenten NAC Breda (0-0 bij Ajax), Heracles Almelo (2-0 winst op PEC Zwolle) en Go Ahead Eagles (0-1 winst bij Feyenoord) Excelsior helaas in een vervelende positie. De Kralingers hebben het nog steeds in eigen hand, maar moeten dan wel punten gaan pakken.

Laatste drie duels
Dat moet dan gebeuren in de laatste drie duels, te beginnen met de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen de nieuwe landskampioen PSV. Daarna volgt op zondag 10 mei de uitwedstrijd tegen FC Utrecht en in de laatste speelronde neemt Excelsior het op eigen veld op tegen AZ. Op de ranglijst is Excelsior veertiende met 31 punten. Heracles is vijftiende met hetzelfde puntenaantal en NAC Breda volgt op plek zestien met 28 punten. Go Ahead Eagles staat zeventiende met 26 punten. Nummer achttien FC Dordrecht is inmiddels gedegradeerd.

Excelsior tegen ADO Den Haag Jan den Breejen

Moment uit de thuiswedstrijd van Excelsior tegen ADO Den Haag. Zaterdag komt kampioen PSV op bezoek in Kralingen. Foto: Jan den Breejen

 

Support
NAC Breda en Heracles spelen komende zaterdag tegen elkaar, waarmee de noodzaak tot het halen van punten door Excelsior nog eens meer wordt onderstreept. Dat moet dan gebeuren in een opnieuw uitverkocht Stadion Woudestein. Voor de laatste thuiswedstrijd in de competitie tegen AZ op zondag 17 mei zijn nog wel tickets te koop via www.excelsiortickets.nl.

Uiteraard hoopt Excelsior op zo veel mogelijk support in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Kijk voor informatie over de kaartverkoop op www.sbvexcelsior.nl/strijdmetonsmee.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110