“Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Familiehuis Daniel den Hoed” zegt Rachel Maréchal, directeur van het logeerhuis voor kankerpatiënten en hun familieleden. Nu nog in Rotterdam-Zuid maar aan het eind van dit jaar zal het Familiehuis Daniel den Hoed gevestigd zijn in een comfortabel nieuw en groter huis pal tegenover het Erasmus MC.

“Daar hopen we veel meer kankerpatiënten en hun familie te mogen ontvangen en een fijne huiselijke plek dichtbij het ziekenhuis te bieden” zegt Maréchal. “Tweemaal zoveel gasten vraagt ook om veel meer vrijwilligers. Deze hebben een belangrijke rol in het Familiehuis, door als warme gastvrouw of gastheer te zorgen dat het huis een echt thuis is in een nare periode van ziekte en behandeling. Een luisterend oor naar de gasten is belangrijk, maar ook het aanpakken van diverse administratieve en huishoudelijke klusjes hoort bij het vrijwilligerswerk, aldus de directeur. Dat gasten de vrijwilligers enorm waarderen wordt onder meer zichtbaar in de talloze bedankjes in het gastenboek die getuigen van dankbaarheid voor de “liefdevolle aandacht” en het “fijne verblijf”.

Iedereen uit de regio Rotterdam tussen de 21 en 70 jaar die kankerpatiënten een warm hart toedraagt, regelmatig beschikbaar is en niet vies is van huishoudelijk werk, is van harte welkom voor een kennismakingsgesprek in het Familiehuis.

Meer informatie over vrijwilligerswerk is te vinden op familiehuis.nl/vrijwilliger/werkzaamheden


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.