Kijk op de (land)kaart en u ziet meteen hoe uniek het Kralingse Bos ligt in één van de drukst bevolkte gebieden van Nederland. Er heerst een weldadige rust. Nu af en toe het voorjaarszonnetje door de kale bomen schemert, is het helemaal heerlijk om er te wandelen en vervolgens een lekkere pannenkoek te bestellen in Pannenkoekenhuis De Nachtegaal.

Al vele jaren lang is er nauwelijks iets veranderd aan de plek en aan De Nachtegaal. Het pannenkoekenhuis is een laag gebouw, opgetrokken uit hout en het harmonieert volkomen met het groen van het bos. Ondanks de drukte binnen heerst er een weldadige rust, maar die verandert na een kwartier in een feeststemming wanneer een grote groep arriveert. Aan de samenstelling is duidelijk te zien hoe de vork in elkaar steekt: opa en oma hebben hun kinderen en kleinkinderen uitgenodigd voor een glaasje en een pannenkoek. Bij navraag blijkt echter dat ze geen wandeling hebben gemaakt in het Bos, maar Diergaarde Blijdorp hebben bezocht. Ze wonen inmiddels buiten de stad, maar zijn De Nachtegaal uit hun jeugd niet vergeten.

nachtegaal

De keuze is reuze
Pannenkoeken met ananas, banaan, appel, rozijnen, ham, Grand Marnier, champignons, salami, warme kersen. Zelfs pannenkoeken met stoofvlees voor de hartige trek. En natuurlijk lekkere salades. De Nachtegaal is het hele jaar geopend tot 20.00 uur. Het is de ideale plek voor een receptie of een groot feest, want hier zijn geen buren die last kunnen hebben van uw feestgedruis.

Pannenkoekenhuis
DE NACHTEGAAL
Prinses Beatrixlaan 11
3062 cM Rotterdam
tel. 010-4527361
www.pannenkoekenhuisdenachtegaal.nl
Kijk ook op Facebook!

ster culinair