Gratis kraam bij aanmelding vóór 1 december

Op zondag 21 december, van 14.00 tot 17.00 uur, houden omwonenden een gezellige kerstmarkt op het Crooswijkerzand. Met muziek, lekker eten, leuke (kinder)activiteiten en kraampjes! Een leuke gelegenheid om (nader) met buren en buurtgenoten kennis te maken en het jaar samen af te sluiten.

Inwoners van (Nieuw) Crooswijk die iets willen verkopen wat ze zelf gemaakt hebben, zijn van harte welkom. Eten, drinken, kunst, knutseldingen – alles kan. Wie zich vóór 1 december aanmeldt via markt@crooswijkerzand.nl kan een gratis kraam krijgen!

Crooswijkerzand
Het Crooswijkerzand is de groene vlakte die ligt tussen Paradijslaan, Catharina van Zoelenstraat en Kerkhoflaan. Er hadden al lang huizen moeten staan maar de crisis gooide roet in het eten. De herontwikkeling van Nieuw Crooswijk vertraagde en het terrein bleef braak liggen. Samen met projectleider Ron Blom maakten omwonenden plannen om van het Crooswijkerzand, in ieder geval tijdelijk, een plek te maken om te spelen, te ontmoeten en te tuinieren.

Activiteiten
Tijdens NL Doet in maart 2014 organiseerden omwonenden hun eerste activiteit: samen meubels maken, puin ruimen en soep maken. De tweede stap zetten ze in september, tijdens Nationale Burendag, toen zo’n veertig (Nieuw) Crooswijkers vijftien moestuinbakken in gebruik namen en tal van kinderactiviteiten organiseerden. De kerstmarkt is het derde initiatief van de bewonersgroep. In het voorjaar gaan ze aan de slag om nog veel meer tuinierspeel- en ontmoetingsmogelijkheden te creëren. Houd voor alle plannen www.crooswijkerzand.nl in de gaten.