Boekpresentatie, grafiekserie, exposities en afsluitend beeldverhaal op zondag 24 september, 14.00 uur in de schuur bij de kassen

Willem van Hest sluit zijn werkperiode van een halfjaar in het prachtige Trompenburg feestelijk af met de presentatie van het boek dat hij schreef, tekende en schilderde, de grafiek-serie van de drie seizoenen, exposities en om 14.00 uur een verhaal met projecties. Natuurlijk is er koffie en thee en kan er aan het eind van de middag worden geproost.

Willem portretteerde de tuinen én de mensen in Trompenburg: bezoekers, oud en jong, vrijwilligers en betaalde werkers. Hij ging samen met al die betrokken en enthousiaste  mensen op zoek naar wat Trompenburg zo bijzonder maakt. Het leverde getekende en geschilderde beelden en interviews op, exposities, ‘beeldverhalen’, een grafiek-serie, workshops en een afsluitend boekwerk.

Het project past in een toenemende belangstelling voor groen en een gezond milieu. Zeker van levensbelang in de werkstad die Rotterdam tot lang na de oorlog is gebleven. Maar gelukkig veranderen de tijden en misschien wel vooral in Rotterdam. De stad vergroent. En met dit project dragen we, de kunstenaar en Trompenburg, daar heel graag een paar steentjes aan bij.

Willem en de liefde voor bloemen, mensen, planten, bomen en de seizoenen
Beeldend kunstenaar, sociaal-cultureel ondernemer en schrijver Willem van Hest heeft de liefde voor de natuur van zijn moeder, die dol was op wandelen, op bloemen en planten:
‘In het voorjaar verhuisden we naar ’s Gravenzande waar we een klein houten huisje achter de duinen hadden. En daar hielp ik mijn moeder met het vol zetten van de tuin met primula’s, viooltjes en afrikaantjes. Tussen de vaste planten die het daar in die zoute wind uithielden.

het zebravinkje in de volière bij de schuur

In de tuinen van Trompenburg en met de mensen die daar van houden, kon me met die groene bagage een halfjaar uitleven en smeed ik die beelden en verhalen samen tot een mooi geheel.’

Het beeldverhaal vertelt Willem op zondag 24 september, 14.00 uur in de schuur bij de kassen. De exposities zijn te zien in het entreegebouw, in de kassen, aan de muren van de schuur en in het theehuis tijdens de openingstijden van Trompenburg t/m 24 september.

‘herfst in Trompenburg’ – kleurpotlood op papier

Al het werk is te koop. Geef uw voorkeur door aan de balie in het entreegebouw of bel Willem: 06 14827432.

Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86, Rotterdam-Kralingen

www.trompenburg.nl/exposities | www.willemvanhest.nl

Steun het project en kom het boek en/of de originele grafiek tegen voorintekenprijzen ophalen of laat het opsturen.

1. Teken in op het full-colour A5-boek, minimaal 100 pagina’s voor   € 10,-

Na het verschijnen wordt de prijs € 15,-

2. Teken in op boek én lente-grafiek óf een andere zeefdruk voor     € 40,-

Na het verschijnen wordt de prijs van het boek € 15,- en de lente-grafiek € 60,-, de overige zeefdrukken voor deze aanbieding variëren in prijs van € 40,- tot € 90,-

3. Teken in op boek én de grafiek-serie, lente, zomer en herfst

óf een combinatie met een of twee andere zeefdrukken
of een tekening/gouache en wordt sponsor voor  € 100,-

Betalen kan veilig via ideal op de website van Trompenbug, aan de kassa in het entreegebouw of direct bij Willem.

Vermeld alstublieft de gewenste aanbieding en uw e-mail-adres.

Haal uw bestelling op bij Trompenburg of laat die opsturen tegen verzendkosten.

(Ingezonden mededeling)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.