Op woensdag 6 september 2017 is de officiële opening van Huis van de Wijk De Nieuwe Branding. Tijdens deze feestelijke middag kunnen bewoners het nieuwe pand bezichtigen, meedoen aan diverse activiteiten en genieten van een hapje en een drankje. De Nieuwe Branding is de afgelopen tijd verbouwd en opnieuw ingericht en wordt nu geopend als Huis van de Wijk: dé ontmoetingsplek voor en door bewoners van Crooswijk en Rubroek.

Tijdens de opening op woensdag 6 september is iedereen vanaf 12.45 uur van harte welkom! Om 13.00 uur start het programma met een openingswoord van Rens Overdam, voorzitter van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en wethouder Hugo de Jonge. Aansluitend is er een veelzijdig programma met o.a. een informatiemarkt, computerles, bootcamp, haken & breien, een luchtkussen en workshops zumba & salsa. De jeugdcoaches organiseren activiteiten voor kinderen en jongeren. En de kluskanjers, een groepje jongeren die klusjes doet in de wijk, organiseren de workshop Groene vingers. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. Ook komt er nog een muzikale verrassing!

Complete metamorfose
De Nieuwe Branding onderging de afgelopen tijd een grondige renovatie. Dit was nodig wegens achterstallig onderhoud en om ruimte te kunnen bieden aan de diverse activiteiten. Ook het interieur van De Nieuwe Branding is flink opgeknapt. Naast een nieuwe keuken, bar en balie, beschikken alle activiteitenruimtes nu over nieuw meubilair. De verbouwing van het Huis van de Wijk is voor een belangrijk deel gefinancierd door de gemeente Rotterdam. Daarnaast vroeg DOCK namens de bewoners bij diverse fondsen bijdragen aan. Onder andere het Oranjefonds en het Sint Laurensfonds in Rotterdam hebben hieraan grote bijdragen geleverd. Ook de voormalige Vereniging van Eigenaren van de Branding deed een duit in het zakje. Naast vakmensen hebben leerlingen van het Albeda college en vrijwilligers van DOCK geholpen om de verbouwing tot een succes te maken.

De verbouwing van De Nieuwe Branding nog in volle gang. Inmiddels is die bijna klaar.

Heeft u ideeën voor nieuwe activiteiten?
De Nieuwe Branding is er voor en door bewoners. Dit betekent dat ideeën voor nieuwe activiteiten altijd welkom zijn en dat er ook ruimte is om zelf activiteiten te organiseren. Heeft u een idee? Neem dan contact op met Ruud Verheul, rverheul@dock.nl, 06-28210030. Wilt u meer informatie over maatschappelijke organisaties in de wijk? Kom dan langs bij de servicebalie in De Nieuwe Branding. De servicebalie is op werkdagen geopend van 9.00 – 16.00 uur. telefonisch bereikbaar: 010-4115358. Zie ook: www.dock.nl  Het adres?

 Isaac Hubertstraat 153, 3034 CS Rotterdam (Crooswijk)!