Niemand hield het voor mogelijk tot Crooswijkse initiatiefnemer Nico Piek begon met het organiseren van ‘maandelijkse jazzconcerten Crooswijk. 10 jaar later bestaat ‘Jazz in Crooswijk’ nog steeds. De eindjes moesten aan elkaar worden geknoopt en Nico gaat aan het eind van de concerten rond met de tropenhelm, om geld op te halen. Inderdaad, het waren ‘tropenjaren’. In het nieuwe jaar 2020 zal het 10-jarig bestaan groots worden gevierd met optredens van grote klasse. Het eerste concert (Fish Country) zal zijn op zondag 26 januari in het Nivon-gebouw aan de Dirk Smitstraat 76, in Crooswijk, uiteraard. Daar zullen alle concerten plaatsvinden. Aanvang: 15.00 uur. Toegang: gratis!

Twee pianotrio’s

Jazz in Crooswijk sloot 2019 af met het concert op zondag 29 december met twee pianotrio’s, voor de pauze het Eddy Nielsen Trio (Eddy Nielsen – bas, Jetse de Jong – piano en Thorsten Grau – slagwerk) en erna Anaphora (Filippo Deorsola – piano, Jonathan Ho-Chin Kiat – bas en Ap Verhoeven – slagwerk).

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Het Eddy Nielsen Trio speelde eigen nummers, afkomstig van de bassist, zoals ‘Oude Binnenweg’en ‘Ribbetje’ (in memoriam Eddy’s overleden kat). Bij Anaphora was de muziek van de Amerikaanse comnponist-pianist Carla Bley uitgangspunt. Filippo Deorsola: ‘Avoiding melodies’ (!)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.