Op zondag 18 mei wordt het eerste stedelijke voedselbos van Nederland officieel geopend in de Rotterdamse wijk Kralingen. In het park de Nieuwe Plantage zijn er die dag verschillende activiteiten rondom het voedselbos.

De vrijwilligersgroep, bestaande uit zo’n 18 vrijwilligers, heeft in december het bos aangeplant. Een voedselbos is een door mensen gecreëerde plantengemeenschap met een extreem hoog aantal eetbare soorten. In een volgroeid voedselbos vind je een grote verscheidenheid aan voedsel waaronder vruchten en noten.

De lente is aangebroken dus de vrijwilligersgroep nodigt iedereen uit om deze zondag te komen proeven van de eerste oogst. De inloop is vanaf 12.00 uur en om 14.00 uur is er de officiële opening waarbij de eerste oogst wordt aangeboden aan Gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam en Verzorgingstehuis Aafje. Huib Sneep, boom en groen deskundige, zal een korte speech geven over de toekomst van stadsgroen en hoe voedselbossen daarin passen.

voedselbos kralingen

Er wordt gezorgd voor een drankje en er zijn kinderactiviteiten, workshop insectenhotel maken, live muziek, rondleidingen en nog veel meer!

www.voedselboskralingen.nl

Facebook: facebook.com/voedselboskralingen