Bedrijfsleider Auke Douma van Finca doet niet ingewikkeld over wat het nog nieuwe Kralingse restaurant Finca te bieden heeft: ‘lekker eten, goede wijn en chill’. En zoals wij allemaal inmiddels moeten weten, staat ‘chill’ voor ontspannen (sfeer).

“Ik wil dat het eten gewoon lekker is en niet te moeilijk. Bijvoorbeeld kip die rustig is gegaard boven een houtskoolvuurtje. Die kip is eerst gemarineerd. Je eet je vingers erbij op.” In Finca géén sausjes bij rood vlees. Gewoon puur, aldus Auke. Zo wordt er ook omgegaan met vis. ‘Puur en vers’.

Serre  

In Finca bent u welkom voor een belegd broodje tot fruits de mer, voor lunch, diner en borrel. De grote serre aan de achterzijde van Finca, op het zuiden, is een groot pluspunt, met zicht op het park de Nieuwe Plantage. Het dak kan eraf en dat zit je lekker buiten. ‘Finca’ betekent ‘landhuis’ en dat is zeer toepasselijk. De keuken is ‘Mediterraan’ en staat onder leiding van chef Chris (met een zachte ‘g’).

Openingstijden: maandag t/m donderdag 10.00 tot 23.00 uur, vrijdag en zaterdag 10.00 tot 01.00 uur en zondag 10.00 tot 23.30 uur.

FINCA, Oudedijk 222, Rotterdam-Kralingen,  tel. 010-2615222,  info@fincarotterdam.nl. Zie: www.fincarotterdam.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.