Familieleden, vrienden en kennissen kunnen patiënten die in het Havenziekenhuis liggen sinds kort verrassen met flessenpost, persoonlijk aan bed bezorgd door een vrijwilliger. Het is een leuke manier om de zieken te laten weten dat er aan ze gedacht wordt en om het verblijf in het ziekenhuis een beetje te veraangenamen.

Flessenpost doet denken aan stoere zeelieden, verre bestemmingen  en avonturen op zee. Verhalen hierover doen ook in het hedendaagse Havenziekenhuis nog volop de ronde. Denk bijvoorbeeld aan de liefdesverhalen uit de Havenziekenhuis doktersroman ‘Eerste hulp bij hartkloppingen’. Het ziekenhuis is trots op haar historie en unieke band met de haven van Rotterdam en is daarom blij dat familieleden hun geliefden nu op een originele ‘zeewaardige’ manier via een briefje in een fles kunnen laten weten dat ze gemist worden.

Loes Luca
Inmiddels zijn de eerste flessen bezorgd. Mevrouw De Bruin was de eerste patiënt die flessenpost heeft ontvangen. Deze werd overhandigd door vriendin van het Havenziekenhuis Loes Luca.  “Dat is weer eens iets anders dan een kaartje, wat leuk dat ik dit nu juist in het Havenziekenhuis krijg”, reageerde zij verrast.

Op de Facebookpagina van het Havenziekenhuis werd tien keer flessenpost verloot onder de volgers. Winnaars verstuurden een nieuwjaarswens per flessenpost naar een dierbare. Zoals Ria Poldermans die aangaf dat haar buurman wel een opkikker kon gebruiken, omdat hij pasgeleden te horen heeft gekregen dat hij slokdarmkanker heeft.

Greenz
Het Havenziekenhuis kan de flessenpost kostendekkend voor € 3,50 aanbieden, mede dankzij de hulp van de Rotterdamse bloemist Greenz die via haar webshop de betalingen afhandelt. Ook de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis heeft een bijdrage geleverd aan de flessenpost voor patiënten.

Meer informatie: www.havenziekenhuis.nl/flessenpost