Het was echt voorjaar tijdens de voorjaarsmarkt in de Lusthofstraat in Rotterdam-Kralingen, afgelopen zaterdag 7 april. Niemand van de bezoekers had voor de zekerheid zijn of haar paraplu meegenomen. Dat was heel anders op 16 december vorig jaar, tijdens ‘Beleef de kerst in Lusthofstraat’. Het hagelde toen zelfs maar dat zorgde wel voor het toepasselijke winterse sfeertje. De volgorde van de tekstjes komt overeen met die van de foto’s. (bekijk alle foto’s hier)

Parkeergarage   
Zó stond het in De Ster van 6 februari jl. maar het spandoek aan het begin van de Lusthofstraat vermeldde daar niets over:

PARKEERGARAGE LUSTHOFSTRAAT: EERSTE HALFUUR GRATIS! Bij navraag laat Parkeervoorzieningen Rotterdam weten dat er voor 3 gemeentelijke parkeergarages onlangs een tariefswijziging is doorgevoerd: het eerste halfuur is gratis. Eén van die parkeergarages is die aan de Lusthofstraat.

Ook laat Parkeervoorzieningen Rotterdam weten dat er gesprekken gaande zijn met winkeliers in de Lusthofstraat die de tariefswijziging willen koppelen aan acties. Zo gauw als er meer bekend is, zal daarover bericht worden in De Ster. rotterdam.nl/wonen-leven/parkeren

Kenia
Onlangs opende Floor de Ruiter ‘Master’s Tea & Coffee’ in de Lusthofstraat. Afgelopen zaterdag waren zijn vader, moeder en broer Tis op bezoek. Tis maakt de kleurige tekeningen op de doosjes waar de bonbons in gaan die door Johan, de vader van Floor en Tis, eigenhandig zijn gemaakt. Een uit de hand gelopen hobby, met een zeer smakelijk gevolg. Wijkagent Fatima proefde er een paar en vond ze hartstikke lekker. De bonbons zijn ook te koop in Master’s Tea & Coffee.  Gezellig rond het tafeltje voor de winkel, van links naar rechts: Tis, Corry en Jos, kennissen van Johan en Gerda, de ouders van Tis en Floor. Tis, 33 jaar,  bracht zijn eerste levensjaren door in Kenia. Vandaar de tekeningen van Afrikaanse dieren, zoals olifanten en leeuwen.

Op het terras van Café Lusthof had een vrolijk gezelschap plaatsgenomen. Zonnebril óp de neus, een gouden rakker ervóór. Wat wil je nog meer?

Frambozen
De frambozen (vooraan) die zo vriendelijk worden aangeboden door de dame van Vreugdenhil (o.m. groenten en fruit) kwamen uit Marokko en de schapen bij De Vries Woninginrichting uit het Kralingse Bos.

Myrthe van Keurslager Van Linschoten maakte de heerlijke broodjes beenham en Hubert van Linschoten jr. bediende zoals gewoonlijk de barbecue.

Upcyclen
Woningstylist Indira Zevenhuizen van ‘Maison 7’ (maison7.nl) was voor ‘House of Seasons’ een stoel aan het ‘upcyclen’. Het is niet zó moeilijk om te bedenken wat ze daarmee bedoelt. Het klinkt in elk geval eigentijdser dan ‘restaureren’.

Mireille is werkzaam voor Brillemans. Dochter Chimène, rechts, en vriendin Alice hielden de wacht bij de kraam van ‘Brillemans Van Es, Optometrie & Contactlenzen’. Chimène bleek bereid om plaats te nemen in de zeilboot op het droge, daar neergezet om de ‘Kralingsche Zeilclub’ (kralingschezeilclub.nl) te promoten.

De kraam van Marianne Lock hing, stond en lag vol met haar eigen werk, waterverven en zeefdrukken Zie: www.maryandthelocks.nl.

Mama Nel
Voor Lectuurwinkel Veenstra in de rolstoel Nel van den Berg, 83 jaar, vlak daarachter haar dochter Joke en haar zoon Hans. Joke hoort bij Philip Weber links achteraan en Gonnie rechts achteraan hoort bij Hans. Mama Nel woont in Ommoord en heeft met haar gezin lange tijd in Kralingen gewoond. Maar Kralingen blijft trekken. Dochter Joke: “We zijn hier al 27 jaar weg maar toch komen we regelmatig terug, vooral naar de Lusthofstraat”.

Ronde van Kralingen
Pim de Wit zit nog op z’n racefiets met z’n wielertricot Ronde van Kralingen anno 2016 om de schouders. Lang zo mooi niet als het tricot wat er nu aankomt, volgens organisator Nils Ligthart. Pim vindt hem nog wél mooi. Op zondag 1 juli zal voor het derde achtereenvolgende jaar de Ronde van Kralingen worden verreden. Komt allen! Zie: www.rondevankralingen.nl. Pim rijdt al trainingsrondjes op het parcours. Dus opletten bij het oversteken.

Prentenboek
De kleine Mason lust geen ijs maar vindt het oké als zijn grootouders een ijsje halen bij ‘Doppio IJssalon Kralingen’. Hij amuseert zich wel met zijn prentenboek.

Rozemarijn en Jarvey zijn het ‘Cadeautjes Team’ van ‘Levend Theater’ (www.levendtheater.com).  Ex-Sterbezorger Rob van Wijk gaat met ze op de foto terwijl de polaroidfoto (het cadeautje) aan het opkleuren is.

Muzikc
Annie van Hoof, links, en Anita Klunne – Den Engelsen (alias mevrouw Woudestein) vestigden de aandacht op Muzikc, de onvolprezen Kralingse stichting die voor zoveel mooie muziek zorgt in (zalencentrum) Pro Rege aan de Oudedijk. Op zaterdagmiddag 21 april is het eerstvolgende concert, een bijzonder gevarieerd Bach programma met fluitiste Juliette Hurel (RphO), de Franse sopraan Mailys de Villoutreys, cellist Alexis Dove en klavecinist Patrick Ayrton. Het concert vindt plaats in Centrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam-Kralingen en begint om 15.00 uur; zaal open 14.30 uur. Ter gelegenheid van North Sea Round Town zijn al 2 optredens geprogrammeerd: op 28 juni met saxofonist Ruud Bergamin en op 8 juli de inmiddels traditionele jazz kerkdienst met zangeres Ntjam Rosie. Meer informatie en kaarten: www.muzikc.nl.

Taartje
Natascha, links, en Tamytia van de Kralingse Wijnspecialist lieten de bezoekers proeven van de Creme de Pastel de Nata, een nieuw Portugees likeurtje, afgeleid van de populaire Pastel de Nata (taartje van room). Als u op vakantie bent geweest in Portugal, moet u daar tegenop zijn gelopen. De Creme de Pastel de Nata doet denken aan Baileys maar er zit veel minder alcohol in. Dus sloegen beide dames het drankje zorgeloos achterover.

Vos – Schoenen, Tassen en Schoenreparatie maakt altijd veel werk van hun kraam bij gelegenheden als deze. Massa’s dames- en herenschoenen, spectaculair afgeprijsd, vinden dan gretig aftrek. Linda Vos houdt daarbij een oogje in het zeil en haar man Richard Vos assisteert.

A & E Gourmet (aegourmet.com)is gevestigd op het Jacob van Campenplein in Het Lage Land, Rotterdam-Prins Alexander. Onmogelijk om langs hun kraam te lopen zonder de uitstalling van heel veel jams en chutneys nader te bestuderen. A & E Gourmet maakt alles zelf, veelal van exotisch fruit, en kan dus over elk potje veel vertellen. Zo ook over de chutney van de tamarillo (boomtomaat). De tamarillo komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika en zou een geneeskrachtige werking hebben.

Marathon Rotterdam
Waarschijnlijk waren de ‘Kids Runs’ van Marathon Rotterdam afgelopen zaterdag in het centrum er debet aan dat het niet zo druk was als anders tijdens ‘Beleef de Lusthofstraat’. Echter, de zonneschijn en zeer aangename temperatuur maakten veel goed. Bij ijssalon Doppio liep het storm.

BEKIJK ALLE FOTO’S HIER

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.