Rotterdam Teenslippers aan en hùp naar de karaokebar. Potje bingo met de buurvrouw of een rondje Afrikaanse dans. Muziek tot in de late uurtjes, gras onder je voeten. Welkom bij Camping Crooswijk!

De Rotterdammers staan bekend om hun liefdevolle bijnamen voor bijna alles in de stad. ‘Camping Crooswijk’ was ooit de schertsende aanduiding voor de begraafplaats in de groene, rustige volkswijk in het noordoosten van Rotterdam. Je gaat er heen en gaat letterlijk nooit meer weg. Nu in de wijk een bruisende mix is ontstaan van oude en nieuwe bewoners, met jonge gezinnen, hardwerkende ondernemers uit allerlei culturen en natuurlijk de oorspronkelijke Crooswijkers, is er veel behoefte aan vertier. En daarnaast: een sterke wens om andere wijkbewoners te ontmoeten en initiatieven te verbinden. Voor het tweede jaar op rij komt daarom de échte Camping Crooswijk tot leven: kamperen in de stadsjungle, op een driedaags festival waar je gerust je schoonmoeder mee naartoe kunt nemen.

Praktische informatie
Net na de zomervakantie, als Nederland weer is teruggekeerd van verre avonturen, gaat de tijdelijke Camping Crooswijk van start. Hier kan héél Rotterdam vakantie vieren, zonder dure vliegtickets of hotels. In het weekend van vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september wordt het Schuttersveld omgedoopt tot groene oase voor wildkampeerders. De tenten worden opgesteld in een rustige hoek van het festivalterrein, gesitueerd met het beste uitzicht op de feestelijkheden en met alle noodzakelijke voorzieningen. En natuurlijk een lekker ontbijtje de volgende ochtend!

Dagbezoekers zijn meer dan welkom; blijven logeren is optioneel. Want het campinggevoel zit in ons allemaal. Je kunt van ’s ochtends tot ’s avonds worden vermaakt of ongelimiteerd actief zijn, met veel bijzondere acts uit de omgeving en topartiesten uit de stad. Rotterdam op z’n gezelligst: op de camping is iedereen gelijk.

Muzikale line-up
Drie dagen lang is er een muzikaal programma om wild van te worden. Feestbands, singer-songwriters, dj’s, lokaal talent, wereldmuziek uit alle windstreken, jazz en theater: het belooft een spectaculaire line-up te worden waarbij alle smaken aan bod komen. In de komende maanden zullen we het programma verder uitlichten.

Randprogramma in de wijk
Verbinding is het sleutelwoord op Camping Crooswijk. Iedereen is welkom en levert een actieve bijdragen aan de bloei van het festival. Ondernemers en organisaties uit de buurt zetten hun deuren open voor festivalbezoekers en wijkbewoners, met een randprogramma waar heel Crooswijk van meegeniet. De Camping is weer in de stad!

Kinderprogramma
De jongste bezoekers hebben de tijd van hun leven, met speeltuin Crooswijk pal naast de camping en de vele activiteiten die speciaal voor kinderen worden georganiseerd op het festival. Sport en spel, knutselen, knotsgekke activiteiten: die kids willen nooit meer weg. Blijven slapen dus!

Verleng je vakantie. Neem je tent mee!

Organisatie Camping Crooswijk is in 2017 ontstaan op initiatief van ondernemers Rafael Krijgsman (Brouwerij Crooswijk, Running Rebels) en Iris Schiebergen (Café Croos). Het kernteam werd uitgebreid met Eelco Maatman (kinderprogramma) en sinds dit jaar ook Henri Oogjen (muziekprogrammering). Samen met tientallen professionals en vrijwilligers komt het festival tot stand. Camping Crooswijk wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, de dienst Kunst & Cultuur van de gemeente Rotterdam, de Popunie en diverse fondsen.

fotografie Evert Buitendijk