Beeldend kunstenaars Inge Hoefnagel en Mirian Zimmerman zijn nu zo’n 10 maanden aan de slag in en met de Botanische Tuin Kralingen. Op zaterdag 17 en zondag 18 juli kon worden bekeken wat dat heeft opgeleverd – onder het genot van een hapje en een drankje én live muziek. Kortom: zomer in de Botanische Tuin Kralingen!

De violisten Marion de Bock en Willem Struiksma komen uit Ommoord en speelden deuntjes als Scarborough Fair (eeuwenoude Engelse ballade, vooral bekend door Simon & Garfunkel) en This land is Your Land (tekst: Woody Guthrie, melodie: Carter Family – ‘When the World’s on Fire’). Heel prettig en toepasselijk. Marion is al 6 jaar vrijwilliger in de Botanische Tuin Kralingen.

Mirian Zimmerman maakt kunstwerken d.m.v. cyanotypie, dat is een fotografisch proces. De zgn. blauwdrukken komen daar vandaan. Ook maakt zij schilderijen. Zie: www.mirianzimmerman.nl.

Inge Hoefnagel (facebook.com/inge.hoefnagel) brengt een ‘ode aan de roos’. Zij constateerde gedurende de afgelopen winter dat een roos, als enige in de Botanische Tuin, bloeide. De rozenblaadjes op de rand van het bassin van de fontein waaien niet weg vanwege de bloem eronder. Je moet er maar opkomen. De zakdoekjesboom inspireerde haar ook. Met wat zij creëert wil zij de aandacht ergens op vestigen. Dat geldt ook voor haar macrofotografie van bladeren met een mobiele telefoon waaraan een microscoop is bevestigd.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Tot en met de aanstaande Kunstroute Kralingen-Crooswijk blijven Inge en Mirian nog in de Botanische Tuin. De Kunstroute Kralingen-Crooswijk vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 oktober.

Botanische Tuin Kralingen, Cederstraat 5, 3061 HV Rotterdam, hoofdingang: Kralingse Plaslaan 110-b, tel. 010-4523739; botanischetuinkralingen.nl. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en de zondagen van de oneven weken, eveneens van 09.00 tot 16.00 uur.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.