Op 7 februari is Galerie Rianne Groen, een nieuwe, jonge galerie voor hedendaagse kunst geopend aan de Berkelstraat in Rotterdam. De opening van de eerste tentoontelling bij de galerie, van de Franse fotograaf Julia Lucie (Tours, 1986), was een groot succes. De tentoonstelling van Julia Lucie, Hors du Boucan du Monde/ Outside the World’s Noise is nog tot en met 8 maart te zien.

rianne-groen03

Voorlopig bestaat het galerieprogramma uit solotentoonstellingen met jonge kunstenaars, samengesteld door eigenaar en curator Rianne Groen (Rotterdam, 1987). Rianne Groen studeerde twee jaar in Londen waar ze internationaal veel tentoonstellingen maakte, voordat ze de stap waagde in de galeriewereld.

De komende tentoonstelling van Machteld Rullens (Den Haag, 1988) zal een interessante samenwerking worden met de buurt Jaffa, waar de galerie haar tijdelijke huisvesting heeft gevonden. Rullens gebruikt dat wat ze om zich heen ziet en de mensen die ze spreekt als materiaal voor haar werk, waarin ze documentaire en fictieve verhaallijnen combineert.

Ook de derde tentoonstelling in april van Bob Eikelboom (Leeuwarden, 1991) zal heel bijzonder worden. Deze zeer jonge schilder studeerde vorig jaar al af aan de KABK in Den Haag en was genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2012. Zowel zijn werk als dat van Machteld Rullens is momenteel te zien in de tentoonstelling Now or Never # 2 in het GEM in Den Haag.

Galerie Rianne Groen
Berkelstraat 181
3061 JC Rotterdam
www.riannegroen.com
Open van woensdag t/m zaterdag 12.00 – 18.00 en op afspraak.

16 maart t/m 13 april – solotentoonstelling Machteld Rullens
19 april t/m 18 mei – solotentoonstelling Bob Eikelboom