Galerie Rianne Groen presenteert een solotentoonstelling van Dico Kruijsse (Schoonhoven, 1988). Het werk van Dico Kruijsse is een zoektocht naar de verborgen kwaliteiten van materiaal, objecten en alledaagse acties. In een veelvoud aan media communiceert hij zijn visie op de wereld.

In een samenleving waarin we dagelijks grote hoeveelheden beeldmateriaal te verwerken krijgen is het soms nieuw om te worden geconfronteerd met werk dat geen directe betekenis heeft of lijkt te hebben. De middelen die Kruijsse gebruikt in zijn werk zijn materialen die niet door veel mensen als esthetisch of belangrijk worden ervaren, zoals gipsplaten, houten planken of gratis verfstaaltjes van de bouwmarkt. Neither under construction nor complete laat ons nadenken over wat we zien – de soms minimale ingrepen van de kunstenaar in bestaand materiaal of gevonden objecten laten ons beter kijken.

groen02

De tentoonstelling is niet direct een verzameling van werken, maar eerder een tijdelijke situatie. De individuele werken functioneren als acties, een manifestie van het alledaagse; ze zijn ergens begonnen en zullen op andere plekken weer verder gaan. De tentoonstelling is daarmee een momentopname waarbij de toeschouwer inzicht kan krijgen in een proces. De werkperiode voor de opening is dan ook cruciaal: de tentoonstelling is de uitkomst van een experiment in de galerieruimte en van te voren staat niet vast wat voor vorm zij aanneemt.

Dico Kruijsse – Neither Under Construction Nor Complete 25 mei – 20 juni / opening 24 mei 18.00 – 21.00

www.riannegroen.com