Koning bij Opening  Academisch Jaar

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is op maandag 1 september 2014 aanwezig bij de Opening van het Academisch Jaar 2014-2015 van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De plechtigheid markeert de officiële afsluiting van de viering van het honderdjarig bestaan van de universiteit. Prof.dr. Hans Clevers, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), verzorgt de gastrede.

De Koning neemt een sculptuur, het gedenkboek ‘Ambitie & Identiteit’ en een fotoboek over het lustrumjaar in ontvangst. Verder krijgt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam tijdens de plechtigheid de resultaten van Erasmus4Rotterdam, het vrijwilligersproject van het lustrumjaar, uitgereikt. Studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit hebben zich het afgelopen jaar ingezet voor allerlei projecten in Rotterdam. Thema van het eeuwfeest was ‘100 jaar impact’, over de invloed en betekenis van de Erasmus Universiteit voor de samenleving en de ontwikkeling van de wetenschap.

Gastrede
KNAW-president Hans Clevers verzorgt de gastrede op 1 september. Hij spreekt over ‘Science at work in the 21th century’. Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur, gaat in haar openingsrede in op ‘Impact & Relevance’, de nieuwe strategie van de Erasmus Universiteit.

Rector magnificus prof.dr. Huibert Pols opent het Academische Jaar officieel. Voorafgaand daaraan reikt hij, samen met collegelid Bart Straatman, de universitaire prijzen uit.

Het officiële deel van de Opening in de Aula van de universiteit begint om 17.00 uur en eindigt om 18.00 uur.

(ingezonden mededeling Persvoorlichting Erasmus Universiteit)