Foto: Eurekaweek 2019 (c) Winish Chedi

Studentenvereniging S.S.R. in Rotterdam wordt uitgesloten van de komende introductieweek. Enkele tientallen studenten blijken besmet met het coronavirus. Dat liepen ze op tijdens een vakantie in Griekenland.

Het gaat om 23 deelnemers van een S.S.R.-dispuutreis naar Griekenland. Waar ze precies zijn geweest is niet bekend.

Het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) maakte het nieuws zaterdagmiddag bekend. Het zou vrijdagavond op de hoogte zijn gesteld door S.S.R van het grote aantal coronabesmettingen. “Er heeft inmiddels bron- en contactonderzoek via de GGD Rotterdam-Rijnmond plaatsgevonden en de besmette leden zitten in quarantaine”, zegt de EUR-rector magnificus Rutger Engels.

Hij nam direct het impopulaire besluit om de introductieweek voor de S.S.R.-leden te schrappen: Ik heb besloten de S.S.R. direct uit te sluiten van alle fysieke en online activiteiten als onderdeel van het Eurekaweekprogramma. Ik wil alle risico’s op besmettingen uitsluiten.”

S.S.R.-Rotterdam meldt op haar website naar aanleiding van de besmettingen, dat ze het festivalterrein en terras annuleert. “Ook zullen we dit jaar geen slapertjes verwelkomen in onze S.S.R.-R. huizen.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.