Rotterdam – Vrijdagavond rond 20.00 uur meldde een vrouw bij de politie dat zij zojuist onder bedreiging van een wapen haar auto had moeten afstaan op de Kralingse Plaslaan in Rotterdam. Na een korte achtervolging hielden agenten een 56-jarige Rotterdammer aan. Hij bleek een mes en een stroomstootwapen bij zich te dragen.

Toen de melding binnenkwam, waren surveillerende agenten in de buurt. Zij zagen de genoemde auto vrijwel direct rijden en gaven de bestuurder duidelijk een stopteken bij de kruising tussen de Bosdreef met de Boszoom. De bestuurder van de gestolen auto negeerde zowel het stopteken als het rode verkeerslicht voor hem en probeerde op hoge snelheid over de Terbregseweg weg te rijden bij de agenten.

De achtervolging ging via de Irenebrug naar de Molenlaan, waar de man gevaarlijke capriolen uithaalde om andere voertuigen te passeren. Op de rotonde van de Molenlaan en de Van Beethovensingel verloor de verdachte de macht over het stuur en kwam op een trottoir tot stilstand. Hij stapte uit en wilde zijn vlucht te voet voortzetten. Omdat de agenten er door de melding vanuit gingen dat de man gewapend was, trokken zij hun wapen en waarschuwden ze de man om mee te werken aan zijn aanhouding. Daarop besloot de verdachte zijn verzet te staken.

Bij de fouillering van de 56-jarige Rotterdammer troffen de agenten een mes en een stroomstootwapen aan. De wapens zijn in beslag genomen.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)