Rotterdam – Twee vrouwen van 21 jaar uit Rotterdam zijn op 14 december rond 18.30 uur op de Jan van Loonshof in Rotterdam beroofd. De slachtoffers liepen te wandelen toen twee mannen hen van achter benaderden en aanspraken. De vrouwen werden plotseling geschopt en geslagen en met een mes bedreigd. Om te voorkomen dat ze zouden gillen, werden de vrouwen vastgepakt en de hand op de mond gelegd.

De mannen maakten een tas en telefoons buit en renden ervandoor in de richting van de Van Alkemadehof. De vrouwen raakten niet gewond, maar één van hen kreeg last van hyperventilatie, zodat voor de zekerheid een ambulance ter plaatse kwam. Het slachtoffer hoefde niet in een ziekenhuis opgenomen te worden en was in staat om aangifte te doen.

Politie zoekt getuigen
Direct na de melding ging de politie op zoek naar de daders, maar zij werden niet meer aangetroffen. Dader 1 was een man met een donkere huidskleur, mogelijk Antilliaans, van 1.70 meter lang met dreads in een staart. De tweede dader was lichtgetint, hij had zwart haar en een mager gezicht en was donker gekleed.
Wie getuige van de beroving is geweest, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Men kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar de Recherche van district Oost van de Politie in Rotterdam. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Politie.nl