Rotterdam is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Louey Zerourou (11) die sinds maart 2022 de eerste kinderburgemeester van Rotterdam is, draagt na dit schooljaar zijn ambtsketen over aan een nieuwe kinderburgemeester. Ook komt er een nieuwe kinderraad. Rotterdamse kinderen die interesse hebben, kunnen zich vanaf 1 mei aanmelden.

De kinderburgemeester is betrokken bij allerlei belangrijke bijeenkomsten en activiteiten in de stad. Hij/zij geeft toespraken, knipt lintjes door en geeft zijn/haar mening over onderwerpen die alle kinderen aangaan. Burgemeester Aboutaleb: ‘De kinderburgemeester is een goede collega van mij. Hij of zij vertelt me wat kinderen belangrijk vinden en wat wij als gemeentebestuur beter kunnen maken voor kinderen in de stad.’

Kinderraad en kinderagenda
Kinderburgemeester Louey heeft in zijn ambtstermijn een kinderraad opgezet. Samen met de kinderen van deze kinderraad maakte Louey de kinderagenda. Deze kinderagenda bestaat uit vijf thema’s die de kinderen belangrijk vinden: klimaat, wonen, groen, pesten en veilig. De kinderraadsleden hebben de vijf thema’s onderling verdeeld en zijn daarmee op hun eigen school aan de slag gegaan. Ook hebben ze samen met de kinderburgemeester extra aandacht voor deze thema’s gevraagd bij de gemeente en andere organisaties in de stad.

Voor wie?
Kinderen uit groep zeven die in Rotterdam wonen en op school zitten, kunnen solliciteren voor de functie van kinderburgemeester of kinderraadslid. Het is belangrijk dat de kinderburgemeester voor ongeveer twaalf uur per maand beschikbaar is. De kinderraad vergadert ongeveer drie keer per jaar. Deze vergaderingen duren vier uur. Als kinderraadslid ga je soms samen met de kinderburgemeester op pad, of je vervangt de kinderburgemeester bij evenementen.

Aanmelden
Kinderen kunnen zich van 1 mei tot en met 21 mei 2023 aanmelden op www.rotterdam.nl/kinderburgemeester. Daar staat ook informatie over de selectieprocedure. Voor meer informatie kun je ook mailen naar kinderburgemeester@rotterdam.nl.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.