Gezondheid is een van de zes aandachtsgebieden in het uitvoeringsprogramma Crooswijk Werkt. Een slechte gezondheid is te vaak een reden om niet te participeren in de samenleving of op de arbeidsmarkt. Daarom zet deelgemeente Kralingen-Crooswijk in op het verhogen van de gezondheid van de Crooswijkers, met name in Oud Crooswijk.

Crooswijk heeft de dikste kinderen van Rotterdam. Leefgewoonten zoals verkeerde voeding en een zittend bestaan zijn de boosdoeners. Bewoners kunnen zelf een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van hun gezondheid. Zo is er bijvoorbeeld het project ‘Gezonde Lunch’ dat dankzij een bewonersinitiatief al op drie basisscholen in Crooswijk draait. “De gezondheid van een grote groep inwoners van Crooswijk is zorgwekkend. Het is van groot belang dat deze Crooswijkers goed geïnformeerd worden over wat ze zelf kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren, en er dan ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan”, aldus portefeuillehouder Paulette Verbist.

Gezondheidsdag 22 mei
Het Wijk Orgaan Crooswijk (WOC) organiseert op woensdag 22 mei samen met organisaties als TOS, Rotterdam Basketbal, de beweegcoördinator en zorgverzekeraar IZA Cura de Gezondheidsdag. Tijdens deze dag worden bewoners geïnformeerd over hun gezondheid en geholpen bij het maken van gezonde(re) keuzes. Er is voorlichting over voeding, beweging en leefstijl, workshops, sport & spel en fit-tests. Deelname aan de Gezondheidsdag is gratis!

sportende-kids02
Lekker gezond samen buiten sporten! (foto: Eric Fecken)

Activiteiten
Samen met onder andere Rotterdam Basketbal en de beweegcoördinator kan de hele middag door kennis gemaakt worden met leuke sportieve activiteiten zoals panna, hockey, basketbal, sportief wandelen en zumba. Deze activiteiten zijn niet alleen voor kinderen, ook ouderen kunnen zich naar hartenlust uitleven. Bezoekers kunnen ook terecht bij de diëtist; zij geeft een kookworkshop over gezonde traktaties.

Zorgverzekeraar IZA Cura verzorgt fit-tests waar bezoekers hun bloeddruk, vetpercentage, BMI (mate van overgewicht), hartslag en glucose (bloedsuiker) kunnen laten meten. Naar aanleiding van de resultaten geeft een leefstijlcoach een gericht advies. Daarnaast is er een workshop over EHBO, waarin advies wordt gegeven over huis-tuin-en-keuken ongelukjes bij kinderen en wat te doen.

Jong en oud kunnen op woensdag 22 mei tussen 13.00 en 19.00 uur langskomen in De Branding aan de Isaac Hubertstraat voor een gezellige, inspirerende en actieve middag tijdens de Gezondheidsdag.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk