Muziek- en theaterfestival Operadagen Rotterdam staat bekend om een eigentijdse visie op repertoirekeuze en samenwerkingen met nieuwe talenten en prestigieuze internationale festivals en ensembles. Hierin worden niet alleen de mogelijkheden en grenzen van de genres afgetast, maar wordt ook naar een zinnige samenhang tussen verschillende werken en verschillende artistieke teams gestreefd en de relatie met de stad Rotterdam wordt versterkt.

Operadagen Rotterdam, van 25 mei t/m 2 juni brengt bewerkingen van bekende titels, bijzondere projecten op spannende locaties en nieuw muziektheater door jong talent. Het thema van het festival dit jaar is (R)evolutie: Vrijheid.

Internationale solisten en gezelschappen
Op het festival zijn bekende solisten te zien als Claron McFadden, Dietrich Henschel en Reinoud van Mechelen. Zij zijn samen te zien in Songs of War van Muziektheater Transparant en B’Rock. In deze voorstelling wordt muziek van Monteverdi gecombineerd met werk van moderne componisten als Berio en Goebbels. Componist Heiner Goebbels is ook te gast op het festival.

katia-0151
Kelly Hodson zittend op podium speelt Katia Kabanova en de  dame die op de grond zit is
Céline Laly, zij speelt Varvara (Fotografie: Richard Schroeder)

Operadagen Rotterdam is trots om Katia Kabanova van Theâtre des Bouffes du Nord in het programma te hebben. Deze voorstelling is alleen tijdens het festival in Nederland te zien. De productie werd in Frankrijk bekroond met de Grand Prix van het Syndicat de la Critique.

De Veenfabriek presenteert in co-productie met Schauspielhaus Bochum Moby Dick – Het Concert . Deze voorstelling van regisseur Paul Koek en schrijver Peter Verhelst gaat over het obsessieve verlangen waar mensen uiteindelijk aan ten gronde gaan. Vijf muzikale monologen; de zielenroerselen van mensen op reis, op weg naar een einde, worden afgewisseld nummers van electro-technoband TRACK.

Tania-Kross
Tania Kross

Nederlands-Antilliaanse mezzosopraan Tania Kross presenteert en zingt tijdens het Slotconcert van Operadagen Rotterdam. Het nieuwe zangersensemble van de Nationale Reisopera en Het Nederlandse Blazers Ensemble brengen fragmenten uit bekende werken van Wagner, Rossini, Purcell, Bizet, Mozart en Bach.

Onverwachte locaties
Tijdens Operadagen Rotterdam zijn er niet voorstellingen in de concertzalen en theaters maar ook op onverwachte plekken in de stad zoals de voormalige gevangenis aan de Noordsingel. Waar drie voorstellingen te zijn. Song of Songs van IN VITRO en Archaica Ensemble, een voorstelling geïnspireerd op het Bijbelse Hooglied met bizarre beelden. Het Kameroperahuis presenteert op de cellengalerij van de gevangenis Leonore’s Fidelio, een moderne bewerking van de klassieke Beethovens Fidelio. Tenslotte start de operawandeling In Transit  ook in de gevangenis en laat in verschillende kerken in Rotterdam Noord scenes uit de operageschiedenis zien.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoopgegevens op: www.operadagenrotterdam.nl

operadagen