Zaterdag 25 maart gaven het ensemble Intermezzo van het Hellendaal Instituut en het Young Talents Orchestra een concert in de serre Pniël. Beiden speelden een heel afwisselend programma.

Intermezzo speelde onder leiding van hun dirigente Katja Dirven-Didychenko het Concerto Grosso van Corelli, de Air van Bach, Mexicaanse dansen en het thema uit de film Star Wars. Na de pauze was het de beurt aan het Young Talents Orchestra o.l.v. Mikhail Zemtsov. Zij speelden werk van Glinka, Mozart (delen uit het pianoconcert nr. 23 met als solist Danny Ruigrok van de Werve, de Huapango van de Mexicaan José Pablo Moncayo  en een selectie uit Midsummernightsdream van Felix Mendelssohn.

Tijdens de uitvoering gaat er best wel eens wat mis, maar er viel heel veel te genieten. Want de kinderen speelden heel geconcentreerd en het is duidelijk dat we te maken hebben met jong talent, dat optimaal begeleid wordt door de staf van het Hellendaal Instituut. Er wordt veel aandacht besteed aan het zuiver spelen en de kinderen konden pas aan de slag nadat alle instrumenten goed gestemd waren. De serre van Pniël was lekker vol en het was duidelijk dat het publiek de inspanningen van het jong talent waardeerden. Dit was een prachtig initiatief.

Stemmen is een serieuze zaak!

Wanneer u het Young Talents Orschestra wilt horen spelen, kun u terecht op vrijdag 23 juni a.s. in Pro Rege. Ook dan wordt de Midsummernightsdream van Mendelssohn uitgevoerd, in een uitgebreidere versie. Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Muzikc in het kader van het Midzomerfestival Kralingen.

(Ingezonden mededeling Pniël)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]