Moeten we er niet gewoon een ijsbaan van maken?’

Door de hevige regenval in de afgelopen maand, die weleens de natste januari sinds 1998 zou kunnen worden, loopt Golfbaan Kralingen helemaal onder. Sinds kerst is er 100 miljoen liter water gevallen op het grote terrein aan de rand van het Kralingse Bos. “Met dit weer dacht ik nog: ‘Moeten we er niet gewoon een ijsbaan van maken?'”, grapt baancommissaris Ruud Kruip van Golfbaan Kralingen.

Van een ijsbaan is het niet gekomen, want inmiddels wordt het water afgevoerd. Doordat de golfbaan van 12 hectare een flink stuk onder NAP ligt, is die afvoer hard nodig.

“Wij mogen van de twee waterschappen 60 duizend liter per uur afvoeren”, vertelt Kruip. “Als we meer water zouden afvoeren, loopt heel Kralingen onder.” Mocht de zon gaan schijnen, dan duurt het volgens de baancommissaris iets langer dan een week voor al het water weg is. “Maar als het zulk pleurisweer blijft, kunnen we daar niet op rekenen.”

Zonneschijn
Door het vele water kan er natuurlijk niet gegolfd worden bij Golfbaan Kralingen. Daardoor loopt de golfbaan veel inkomsten mis. “Dan hebben we het over tienduizenden euro’s,” vertelt Kruip. “Bij overmacht mogen we onze prijzen wat verhogen, maar aangezien we een golfbaan zijn voor alle Rotterdammers, doen we dat niet.”

Hoewel dit een flinke tegenslag is, komt na regen ook zonneschijn. Golfbaan Kralingen mag haar 90e verjaardag vieren dit jaar. “Nu zijn we daar natuurlijk nog niet echt mee bezig, maar in oktober zullen we dat zeker vieren.”

Wachten, wachten, wachten
Tegen die tijd zal de golfbaan er weer droog bij liggen. Over de grasmat maakt Ruud Kruip zich niet te veel zorgen. “Het is gewoon even een kwestie van laten opdrogen. Gras herstelt snel en voor nu is het wachten, wachten en nog eens wachten. Als het zover is heten we elke Rotterdammer van harte welkom op een droge golfbaan.”

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.