Nadat het concert inmiddels al twee keer is uitgesteld, zal op 21 januari eindelijk de langverwachte het tweede deel van de serie kerksonates van Mozart worden uitgevoerd.

Vorig seizoen is het eerste deel van deze cyclus uitgevoerd. Dit werd met groot enthousiasme ontvangen. Zaterdag 21 januari, zal dan eindelijk het tweede deel worden gespeeld, Geert Bierling is een gerenommeerd organist. Hij heeft een deel van de sonates ook speciaal bewerkt voor deze bezetting.

In 1771 schreef de 21 jarige Wolfgangs Amadeus Mozart vanuit Salzburg aan zijn vader: “In mijn ogen en voor mijn oren is het orgel de koning van alle instrumenten”. Tijdgenoten roemden zijn improvisaties op het instrument, maar toch is er geen enkel zelfstandig orgelwerk bekend. De opdrachtgever, een Spaanse kardinaal hield van opschieten en daardoor duren de sonates niet lang.  De kerksonates worden ook wel epistelsonates genoemd, omdat ze in Salzburg wel als inleiding op de lezing op de brieven van Paulus werden gebruikt. Alle sonates staan in majeur wat hun opgewekte karakter verklaart. Toch is de muziek ook spannend. Er is echt een soort competitie gaande tussen het orgel en de strijkers. Beide partijen zijn daarbij even sterk.

Geert Bierling en ensemble

  • Orgel, Geert Bierling
  • Viool, Marnix Willem Steffen
  • Viool, Marina Meerson
  • Altviool, Katya Woloshyn
  • Cello, Katja Dirven
  • Contrabas, Robert Franenberg
  • Pauken, Arjan Roos of Nynke De Jong

Wanneer: vrijdag 21 januari, 15.00 uur

Waar: Pro Rege Kralingen
Oudedijk 113
3062 AD Rotterdam

Kaarten
In de voorverkoop kosten de kaarten € 20. Bestellen kan door een email te sturen naar kaarten@muzikc.nl. Aan de deur op 21 januari kaarten kopen kan ook, dan kosten de kaarten € 25.

Meer informatie op: muzikc.nl/concert/mozart-kerksonates-geert-bierling-en-ensemble


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.